8 entry daha
  • moskova-berlin demiryolu hattı üzerinde berlinden önceki son durak. ayrıca kuzey batı polonyadaki ana transfer noktası. uçakla ise britanya, irlanda, münih, frankfurt ve kopenhag'dan ulaşım söz konusu. havaalanı ise ufacık (girişte x-rayden bile geçmiyorsunuz).
    stary rynek ve polwiejska caddesi turistik mekanları. buralarda bulunan cafe, restaurant ve dükkanlardan fiyatları gayet uygun şeyler yiyip içebilir, birşeyler satın alabilirsiniz. kentteki bilimum türk ve arap kebapçısının yanında stary browar adlı alışveriş merkezinde lokanta adlı türk yemekleri yapan (hatta türkçe menü bile var) restaurant ta tercih edilebilir.
    şehir merkezine sadece bir kaç tramvay durağı uzaklıktaki warta ve cytadela parkları ile rusalka ve malta gölleri yürüş yapmak için ideal yerler. hayvanat bahçesine gitmeyin, zira hayvandan çok bitki ve ağaç göreceksiniz.
    tramvaya binerken bilet alınız. belki kontrol çok fazla yapılmıyor (ben 3 ay boyunca sadece 3 kere kontrole rastlamıştım) ama yakalandığınızda yüklü bir miktar ödemeniz gerekir. uzun kalacaklar komkarta adlı kartı alıp aylık bilet yükleyebilirler.
    şehirde fort vii isimli bir nazi kampı da mevcut. belki auschwitz kadar meşhur değil ama 20000 kişi öldürülmüş.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap