5 entry daha
  • peri pressyne ve kral elynas'ın kızıdır. fransada poitou bölgesinde bir ormanın koruyuculuğunu yaparken, raymond ile tanışır. bütün gece birbirleriyle konuşan çift, şafakta evlenmeye karar verirler. fakat melusine, raymond'a kendisini cumartesi günleri görmemesi için söz verdirir. bunun üzerine melusine ve raymond evlenirler. melusine, kocasına şöhret ve zenginlik getirir. kocası için lusignan kalesini diker, o kadar çabuk dikilmiştir ki bu yapı, sanki büyüyle yapılmıştır. melusine bununla kalmaz, ülke çapında binalar, kiliseler, şatolar diker. hepsi neredeyse bir gece içerisinde dikilmektedir.

    melusine ve raymond'un on tane çocuğu olur, ama hepsinin bir vücut deformasyonu bulunmaktadır. bir çocuklarının tek gözü maviyken öteki gözü kırmızıdır, bir diğerinin kocaman bir dişi vardır. başka birinin bir kulağı diğerine oranla çok daha büyüktür vs. vücutlarında barındırdıkları deformasyonlara rağmen, oldukça güçlü ve sağlıklıdır çocukları.

    bir gün raymond'un abisi, ziyarete geldiğinde, neden cumartesileri karısını göremediği üzerine bir konuşma başlatır. ve raymond sonunda kardeşinden aldığı gaz ile merakına yenilir. ve melusine hakkındaki korkunç gerçeği öğrenir, melusine'in belinden aşağısı yılanımsıdır. her ne kadar çok korkmuş olsa da, raymond melusine'e verdiği söz nedeniyle bu konuyu asla açmaz. fakat bir gün büyük dişli oğlu, bir kiliseye saldırıp 100 kadar rahibi öldürünce, öğrendiği sırrı daha fazla içinde tutamaz ve melusine'i oğullarının yaptığı şeylerden dolayı suçlar. der ki, oğullarının deformasyonu ve koca dişli oğlunun yaptığı katliam onun yılan soyundan gelmesinden kaynaklanmaktadır.

    melusine, raymond'un kendine verdiği sözü bozmasından dolayı adeta yıkılır, ve pressyne'nin yaptığı büyü nedeniyle büyük bir ejderhaya* dönüşüp, uçarak oradan uzaklaşır. raymond ise bu tarihten sonra asla bir daha mutlu olmamıştır. melusine her gece çocuklarını görmek için sessiz sedasız, kimsenin haberi olmadan kaleye geri döner ve çocuklarını gecenin karanlığında izler.

    derler ki, melusine hala her lusignan kontunun ölümünde veya yenisinin doğuşunda şatoda çığlık çığlığa gezer.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap