34 entry daha
  • sar 9 modeli tabancası motorize ekiplerden bir komiser yardımcısının eğitim atışı sırasında hayati bir kırıma uğramış firma.

    tabancanın iğne kapağı (slide back end plate ) atış sırasında kırıma uğramış ve bunun sonucunda iğne tertibatı polisimizin gözünün 1 cm altına saplanmıştır. şans eseri polisimizin görme kaybı yaşamayacağı bilgisini aldık.

    diğer bütün polimer gövdeli ve iğne ateşlemeli tabancalarda iğne kapağı çelik üstüne plastik kaplama iken sar 9 modelinde bu parça tamamen plastiktir. silahı klonlarken keşke kullanılan malzemelerede baksalarmış.

    şu an olayın üstü kapalı tutulmaya çalışılıyor gibi. egm ilk başta ikinci bir emre kadar kullanılmamasını söylediği model hakkında şimdi de sorunun "olaydaki silaha" özgü olduğunu modelle alakalı bir hata olmadığını belirtiyor. bu durum kritik bir hatadır.

    kırıma uğramış olan tabanca:
    görsel

    +18 olacağı için yaralı personelin görselini paylaşmıyorum.

    yeni bilgi sonrası edit: son bilgilere göre personelin atışı esnasında squib load hadisesi gerçekleşmiş. yani atış sonrası çekirdek namluyu terkedememiş ve namluda kalmıştır. personel bir hata yaparak silahı tekrar maniple ederek namluda kalan çekirdek üzerine bir çekirdek daha yollayarak ka-boom hadisesine sebebiyet vermiştir. çekirdek namluya niye sıkıştı bu ayrı bir kaza kırım ve balistik inceleme konusudur. buraya kadar edinilen bilgiyle otoriteler suçu personele veya atış gözetmenine bırakabilir. fakat ilginçlik asıl burada başlıyor. ka-boom hadisesinde sürgü, gövde, namlu bazen de tetik grubunda kırım görürüz. sar 9'da ise silah bütünlüğünü koruyor ve iğne tertibatı namlu doğrultusunun tam tersi yönünde mermi gibi fırlıyor. eldeki kısıtlı bilgiyle şu iki sonuca varılabilir: kapak takımı ve gövde arası tahliye kanalları yetersiz ve arka kapak çelik olsaydı kırılmayacaktı. basınç iğne tertibatı üzerine değil namlu üzerinde baskı yapacak ve squib load sonrası yaygın görülen kırım şekilleri ile birlikte ka-boom hadisesi oluşacaktı.

    personel squib loadı farkedememiş ve 1 hata yapmıştır.
    sarsılmaz arka kapağı adi plastikten imal etmiş ve 10 hata yapmıştır.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap