35 entry daha
  • zbigniew preisner’ın, çok yakın arkadaşı krzysztof kieslowski’nin ölümü üzerine hazırladığı ‘requiem for my friend’ albümde yer alan en feci parça. hayır, asla güzel değil, ya da güzellik böyle bir şekilde belleklere düşmemiştir. bunun yanında lacrimosa için kullanabileceğim tek kelime ‘ulvî’ ve başka bir kelime kullanmaya da, en azından bugün mecalimin olmadığını söyleyebilirim. ‘ağlamaklı’ demek lacrimosa, yani gözü yaşlı ya da ağlar durumda olmak yerine, böyle bir isim seçilmiş bu ‘requiem’ için.

    zbigniew preisner’in bu besteyi yaparken, her şeyi içinden derince [derin bir çizgide] hissettiği son derece ortada. peki elzbieta towarnicka’ya ne demeli? bir ses böyle güzel olabilir mi? aman tanrım ! bir sanatkarın doruk noktası varsa, zannımca requiem konusunda zbigniew preisner’ın da ustalık eseri lacrimosa’dan başkası değil.

    sadece 3 dakika 22 saniye sürüyor bu requiem ama, her şeyi bir anda karartabiliyor. bunun yanında gün boyu neredeyse [içte ve dışta] güneş görmeyenler için, dışarıdaki hava ne olursa olsun, her şeyi bir anda griye * çevirebilen, yıkan ve bozan bir parça bu çünkü,

    “çok oldu tepelere vurdum kendimi”,
    ve biraz ara;
    inzal…
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap