1 entry daha
  • aslında formalite icabı olmayan bu koca klasörde istenen değişiklikler çalışmacıları bezdirmek ya da ömürlerini törpülemek amaçlı olmayıp tamamen başta çalışmacıların sonradan çıkabilecek her hangi bir komplikasyon ya da yasal problem karşısında korunması içindir.
    yerel ve merkez etik kuruldakiler yıllardır prosedür ve komplikasyonlarla ilgili o kadar farklı deneyimler yaşamışlardırki klasör formatlarında istenen hiçbir bilgi ve evrak gereksiz prosedür işlemi değildir.
    sonuçta yapılan klinik çalışmalar insanlar üzerindedir ve ilaç çalışmalarıdır. gönüllülerden herhangi birinin başına gelebilecek bir advers olayda ilaçla ve çalışmayla ilgili olsun ya da olmasın bilgilendirilmiş olur formundaki herhangi bir kelime yüzünden "ben bunu anlayamamıştım anlamış olsaydım kabul etmezdim" gibi bir söylemi olmaması için okur yazar olmayan bir kişinin anlayabileceği bir dil kullanılması istenir ki yeni tck ile hayat kurtarmak için yapılan bir girişim bile doktorları suçlu gösterebilecek hale gelmişken yaşanabilecek bir aksilikle başları belaya girmesin. etik amaç kişiyi en kısa zamanda, acısız, en ucuz ve en rahat şekilde iyileştirmek ve daha kaliteli bir yaşama ulaştırmak olduğuna göre kağıt kürekle uğraşmak zor gelsede katlanılabilirdir.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap