1 entry daha
  • maktül vezirler adlı kitabında tüm osmanlı padişahlarına ayrım yapmaksızın döşemiş yazar. nitekim önsözde de uyarmışlar. kitap alırken sadece arkasına değil önsözüne de bi göz atmak gerek.

    ''... sivas'ın divriği ilçesine bağlı bahtiyar venk köyünden olan babası istanbul'a göçüp, osmanlı ordusunda zabitlik yapmıştır. çeşitli sebepler, aileyi, osmanlı'nın başka şehirlerinde bulunmaya mecbur etmiş, muhtemeldir ki yazar, babasının aldığı sürgün cezalarından osmanlıya biraz kinlenmiş.
    birçok padişahı anlatışında sevgi sözcüklerine rastlanmaz, fakat yavuz'a sıra gelince hasım kesiliyor. hiçbir sözünü sansüre tabi tutmadık , tutamayız da. okuyucu, okurken etraflıca düşünecek, vezirin hakkını vezire, padişahın hakkını padişaha verecektir. bizim kanaatimize göre sivri uçları hariç iyi bir kitap, bir solukta okunacak nitelikte. başarının sahibi yazandır.'' - çatı yayıncılık

    ayrıca kitapta osmanlıca sözlükler ağırlıkta. belli bir noktadan sonra öyle yoğunlaşıyor ki insan birşey anlamamaya başlıyor.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap