• - werner herzog'un stroszek'inde bruno hapisten çıkarken türk arkadaşıyla vedalaşır, bizimki "oo çıkıyo musun babator? gözün aydın" muhabbeti yapar.

    - wim wenders'in der himmel über berlin'inde ev işlerini nasıl eder de halli yoluna koruz derdinde alamancı bir kadının iç monoloğu duyulur: (bkz: #10701152)

    - antonioni'nin professione reporter'inde gazanfer bilge otobüsü görülür (bkz: #10635228); il deserto rosso'da (laz denmiş, değil. normal aksanlı bir türk gemici) monica vitti'ye, cânım monica vitti'ye abla gel anlat derdin nedir kisvesiyle yaklaşır, ahmet yılmaz'ın leman'da çizdiği karizmatik yabancıyla karşılaşan anadolu insanı (isimleri baldudak, gülyanak formatında değişir) serisindeki diyaloglara benzer muhabbet çevirirler diyecem ama kadın türkçe bilmez, gemici de italyanca bilmez. ama gemicimiz ikramdan geri kalmamaktadır. (bkz: #1574303) blowup'taki tenis topu da türk malıdır diyerek antonioni faslını uzatabiliriz.

    - fellini satyricon'daki türkçe şiir davası var; orhan veli'nin içinde'si. (bkz: #3920759)

    - bertolucci'nin stealing beauty'sinde chat ekranında ismen olsa da görünen bir ali özgentürk var ki, filmleriyle yakalayamadığı sükseyi bu garip cameo'yla yapmıştır ali özgentürk. bertolucci arkadaşım dese, erdal acar usulü fotomontaj yapsa hadi ordan denebilecek dostluk bizzat bertolucci'nin ekrana ali özgentürk yazmasıyla belgelenmiş, ali özgentürk temiz prestij yapmıştır bu itibarla. (bkz: #1489126)

    ....
371 entry daha
hesabın var mı? giriş yap