10 entry daha
  • efendim geleneksel olarak akdeniz oyunlarını düzenlendiği ülkenin cumhurbaşkanı açar. 1971 akdeniz oyunları da malumunuz izmir'de düzenlenmiştir. dolayısı ile rahmetli oyunları açmak için açılış törenine teşrif eder, sırası gelince ayağa kalkar, cebinden çıkardığı katlanmış kağıdı özenle açar ve o kağıttan okuyarak şu açılış konuşmasını yapar.

    " akdeniz oyunlarını açıyorum."

    sonra kağıdı katlar cebine koyup yerine oturur. buda böyle bir anıdır.

    ertesi gün editi : önceden bildiğim bu anıyı yazdıktan sonra sunay'ın cumhurbaşkanlığı günlerini yaşamış bir büyüğüm ile konuştum. bana bir iki şey daha anlattı. derhal nakledeyim.

    ilki civit lakabını ilhan selçuğun takmış olmasına dair rivayetler var. ama emin değilim. ikincisi masasının üzerinde cevdet sunay - cumhurbaşkanı yazan isimlik bulunurmuş.
    üçüncüsü hakkında üretilen esprilerden biri ki şöyle; rahmetli ingilizce öğrenmeye merak salmış. bir ingilizce hocası getirmişler. hoca seviyeyi tespit etmek için sormuş. sayın cumhurbaşkanım ingilizce kaç tane kelime biliyorsunuz ?. 4 demiş cevdet sunay. hangileri diye sorunca cevap vermiş

    metro
    goldwyn
    mayer
    grhoaaarr

    türkiyenin son otuz otuzbeş yılındaki siyaset ve devlet adamlarını gören biri olarak, rahmetli çoğundan daha yeğ, daha evladır derim.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap