8 entry daha
  • "the slow food award for the defense of biodiversity" ödüllerini kazanan türkler:
    2000
    veli gülas, çamlıhemşin, anzak balı üretimi, çevreye gösterdiği saygı ve kafkas arılarının korunması için gösterdiği çabalar ona jüri özel ödülünü getirmiştir.

    dal-ko, dalyan balık kooperatifi, havyar üretimi, köyceğiz gölünün ekosisteminin korunması ve kooperatifin yüzlerce balıkçıya demokratik bir şekilde iş imkanı sunması nedeniyle ödül almıştır.

    2001
    afyon, ismailköy afyon üreticileri, amaç yüzyıllardır olduğu gibi bugün de afyonun tohumundan gıda olarak faydalanmaktır. uyuşturucu amacıyla kullanılan ve yasak olan afyon çiçeğidir. yörede tohumunun yağı yemeklerde, unu ekmek yapımında, kavrulmuş tohumlar ise kurabiye yapımında kullanılır. afyon üretiminin kontrolündeki ağır bürokrasiye rağmen bu ürüne sahip çıkmaları ve kalitesini düşürmemeleri nedeniyle ödüle layık görüldüler.

    2002
    iğdır, haydar alagöz, kayısı üretimi, sınırda olan topraklarında çevresel, sosyal ve politik (pkk saldırıları ve ermenistan sınırı) engellere rağmen geleneksel iğdır kayısısını üretme konusundaki inat jüri özel ödülünü kazandırdı.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap