9 entry daha
  • şekerim 2020 yılı berbat bir yıl, bir uzaylı istilası eksik, korona morona derken tatile bile gidemedik eve kapandık vs diye ampır ampır konuşanlara her gece yatmadan izletilmesi gereken 26 dakikalık luis bunuel belgeseli.

    ampır ampır konuşan gruba sövdüğüme bakmayın. zaman zaman ben de tam olarak bunu yapıyor, whatsapptan gelen bir mesaja bozuluyor, eve gelen patates kızartması soğuktu diye söyleniyor, koronadan dolayı maskeyle gezmekten yıldık diye şikayet ediyorum.

    belgeselin geçtiği yıl 1933. daha 100 yıl bile olmamış yani. izleyin de açlığı görün, sefaleti görün. off sıkıp deniz kenarında oturduğunuz akşamları düşünün sonra bir de burada sıtma taşıyan sivrisinek ısırığından dolayı güneşin altında tir tir titreyen köylüyü görün.

    tanım : aklıma ferit edgü'nün o isimli kitabı ile anadolu'nun aşağı yukarı aynı zamanlardaki (1919) halini anlatan ahmet haşim'in mektubunu getirmiş. sefaletin dini, dili, ırkı yok dedirtmiş belgeseldir.

    bugün bile bilmediğimiz, görmediğimiz, akıllı telefonların çekip instagram'a yüklemediği ne sefaletler yaşanıyor kim bilir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap