4 entry daha
  • 1932 yılında erzincan'da doğmuştur. babası, istiklal savaşı sırasında kazım karabekir paşa'nın emrinde 4 yıl askerlik yaptıktan sonra, memleketine dönüp istiklal madalyası'nı satıp, viran olan şehrini yaptırmış bir adamdır.
    ömer okçu olan asıl adının yerine de dedesinin ismi olan hekimoğlu ismail imzasıyla yazılarını yazıp böyle tanınmıştır. minyeli abdullah ile yıldızı parlamış o zamandan sonra çeşitli gazetelerde yazılar yazıp yurt içi ve yurt dışında çeşitli konferanslar vermiştir.
    minyeli abdullah (roman), maznun (roman), menan cinleri(hikâyeler), bir millet uyanıyor gibi mühim eserlere imza atan hekimoğlu ismail bir çok insanın hayatında belki mihenk taşı olabilecek kıymetli bir muharrir olmayı başarabilmiştir.

    yıllardır felç illeti ile günlerini geçiren hekimoğlu kısa zaman önce bu hastalıktan kurtulup yürüyebilmeyi başarmıştır. kaldığı hastaneden de " bin teşekkürler, dualarımla.." diye bıraktığı notla ayrılmıştır. bin teşekkür onun aziz hâtırası ve yazdığı kitapları için bizden olsun. unutulmaması gereken ender yazarlandan. ömrü bereketli olsun!
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap