8 entry daha
  • kullandığınız kaynakları ve yazdığınız yazıları tek bir yerde tutmayın. mümkünse bulut hafıza özelliği olan not alma programlarını tercih edin. çalıştığınız aygıtların sizi ne zaman yarı yolda bırakacağı belli olmuyor.

    literatür taramasını üstünkörü yapmak. başınıza gelecek en korkutucu senaryo bundan dolayı olabilir. alanda boşluk gördüğünüz için çalışmaya başladığınız fakat sizin gözünüzden kaçmış bir tez, savunmanız esnasında jüri tarafından çıkartılıp önünüze konduğunda (jüriye giren bir hocadan dinledim bizzat) daha savunmaya başlamadan kaybedersiniz.

    tez danışmanınızla irtibatı koparmak. evet, herkes iyi bir tez danışmanına denk gelmiyor. tez danışmanının ihmali yüzünden çeşitli sıkıntılar çeken arkadaşlarım oldu. fakat yine de işin kendinize düşen kısmını yapmayı ihmal etmeyin. tez danışmanınızla belli aralıklarla görüşün. yazdığınız kısımları gösterin. bir şey yazmasanız bile ulaştığınız kaynakları, bilgileri paylaşın. jüri karşısında gerektiğinde sizi savunabilmesi için sizin bu süreçte çalışırken nelerle karşılaştığınızı neler yaptığınızı bilmesi lazım.

    en ama en önemlisi de yukarıda zaten yazılmış ama yapacağınız işleri son güne bırakmak. son güne kolay bir iş diye bıraktığınız şeyler yüzünden ayların, yılların emeklerinin heba olmaması için ertelemeyin.
119 entry daha
hesabın var mı? giriş yap