4 entry daha
  • tezinin sonlarına gelmiş bir insan olarak bazı tavsiyeler vermek isterim.

    öncelikle her kaynağa atlamayın. kaynak kullanımı gereklidir ama benim gibi gidip de 10 sayfa kaynakça çıkarmayın. zira kimse sizi tebrik etmiyor.

    okuduğunuz her şeyi kendi cümlelerinizle yeniden revize edin. diğer türlü yapacağınız her şey intihale girer ki sonu kötü olur. saha çalışmanız haricinde yazdığınız her cümleye kaynak göstermeniz gereklidir. sizin yorum yapma hakkınız yoktur yani.

    yazdığınız her şeyi iki yerde saklayın. kendinize mail atın, danışmana atın ama mutlaka yedek bir yeriniz olsun.

    danışman seçimi çok önemli. ben danışmanım olmasa işin altından kalkamazdım. danışmanım benim yazdığım kadar teze hakim ve o kadar da ilgili bir danışman. danışman öldürür ya da size zaferi tattırır.

    her bölümde ne olursa olsun outline yapın. bir bölümü neden sonuç ilişkisi içinde götürmek istiyorsanız bunu yapın. yoksa dönüp yeniden okuduğunuz zaman daldan dala atlayarak tez yazdığınızı görürsünüz. benim gibi odaklanma ve özetleme sorununuz varsa outline can kurtarır. tez yazarken beni en çok zorlayan şey her şeyden bahsetmek ama tam özüne inememek oldu.

    danışman ile irtibatı asla koparmayın. o istemese bile siz zorlayın ve sakın tez döneminde depresyon gibi süreçlere girmeyin. kimseyle iletişim içinde olmayın. benim psikolojik durumum yüzünden tezim fazlasıyla uzadı mesela.

    her gün bir şeyler yazın ve emin olun sonuca yaklaştıkça daha da azimle devam edeceksiniz. ben yakın bir zamanda savunmaya gireceğim ve tez yazarak yazarak bitirilir bunu asla unutmayın. sizin yerinize kimse yazmıyor. bir an önce yazın, savunun ve kurtulun. hergün aklınıza gelmesinden daha iyidir.
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap