• tchibo nun filtre kahve makinası. standart (siyah renkli) modeli 230 ytl ye, beyaz ve kırmızı "limited" modelleri 250 ytl ye satılıyor. makinelerde renk haricinde bir farklılık yok.

    eve gelip kurduğunuzda küçük tefek ve topu topu 3 düğmeli olduğundan kullanımı kolay bir makina olduğu hissine kapılabiliyor insan, fakat; yok içinde kalan bayat suyu boşaltma, makinenin basıncını alma, kahvenin sertliğini ayarlama, süt köpürtme,soğutma falan derken 1 haftadır halen kullanım kitapçığı elimde olmadan bir kahve yapabilmiş değilim.

    makinanin diğer filtre kahve makinalarından farkı, tchibo tarafından özel olarak üretilen küçük kahve kapsullerini kullanması. şimdi burada ince bir nokta var; eğer, "ben filtre kahvenin hastasıyım, her gün içtiğim gibi, onlarca değişik tadın da peşinden koşarım. bir gun guatemala, bir gün french vanilla, öbürgün fındıklı bilmemne içerim" diyorsanız tchibo nun piyasada bulunan 5 farklı tipte kahve kapsülü size yeterli gelmeyecektir. fakat 2-3 günde bir, aklınıza geldikçe filtre kahve içenlerdenseniz, ( hele evde sizden başka kahve içen de yoksa bilirsiniz ki, özenip ve bir sürü para bayılıp aldığınız çekilmiş kahveler, siz daha yarısını tüketemeden bayatlamış olur. ayrıca çabuk bitirmek sevdasıyla, 2-3 çeşit değil bir seferde ancak bir çeşit alabilirsiniz) tam derdinize derman bir makina diyebilirim.

    şahsen ikinci gruptan olduğum için ayıla bayıla kullandığım makinadır. her çeşit kahvesinden de edindim, tek kullanımlık kapsüller sayesinde bayatlama endişesi yok, lezzeti gayet yerinde, "bir kapsül bir fincan" deselerde, hafif kahve içmeyi seven hane halkı sayesinde " bir kapsül 2 fincan" olarak da kullanılabiliyor.

    kapsüller 10 lu paketler halince satılıyor, en ucuzu privat coffee, paketi 5 ytl. en pahalısı espresso, paketi 6.75 ytl. böyle bakıldığında biraz pahalı görünüyor fakar yukarıda dediğim gibi sürekli kahve bayatlatıp atan birisi için halen daha ekonomik olacaktır.
171 entry daha
hesabın var mı? giriş yap