9 entry daha
  • terleyen bölgede teri dışarı atacak bir durum söz konusu değilse yani osuruktan ucuz tişortlar, pantulular, çoraplar giyerseniz veya 30 gün yıkanmazsanız terlediğiniz alanlarda ter birikir ve hava alamayan derinizin gözenekleri tıkanır. bu bölgelerde deri onlarca ufaccık sivilcelerle dolar ve o bölge hayvanlar gibi kaşınır. bazen bu kaşıntılar öyle tatlı olmaz hatta öyle iğrenç bir kaşıntı olurki ağlayacak duruma gelirsiniz. hele ki bu kaşıntılar sırt gibi ulaşamayacağınız bölgelerde olursa yıkarım lan burayı diye delirirsiniz, hulk olursunuz. kaşıntının geçmesi için duşa girersiniz ve kendinizi avutursunuz.

    - şimdi su gözenekleri açacak ve kaşıntım geçecek. herşey bitecek. hepsi geçecek. kaşınmıyoki zaten.

    suyu kapatınca suyun tazzikle çarparken kaşıntıyı hissetmemenizi sağladığını; fakat bi sike* yaramadığını görürsünüz. havluyu alıp sırtınıza dayayıp bir yukarı bir aşağı hareketlerle kazımak istersiniz ama siz kaşıdıkça o küçücük sivilcemsi isilikler daha çok kaşınır ve tekrar duşa girer duşta yere çömelip ağlamaya yakın bir şekilde ellerinizi sıkarak beklersiniz. yarım saat bekledikten sonra bir bakarsınızki kaşıntıda azalma var. hemen klimayı 16 dereceye ayarlayıp sırtınız tutulana kadar klimanın önünde beklersiniz. kaşıntı geçer ama isilik kalır.

    çözümü: dökümhanede çalışmamak, aa 7 milyona tişört ne ucuz dur 4 tane alayım dememek, terledikçe sırttaki teri havlu ile silmek*, her duştan sonra beklazonu sırta sürmek, cüzdanda zyrtec tarzı kaşıntı kesici bulundurmak...
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap