9 entry daha
  • sırf twist olsun diye kasan bazı filmlerin aksine buradaki şaşırtmalar hiç zorlama değil, hatta gerekli. ilk twist bence çok iyiydi, insanı afallatıyor.

    izlerken christopher reeve de ne iyi oyuncuymuş, yazık olmuş adama demekten kendinizi alamıyorsunuz. hem de yanındaki adam michael caine iken.

    yalnız sydney ve myra'nın yatak odasının tam da eve monte edilmiş o yel değirmeninin altında olması ne tuhaftı. odanın çatısı bu değirmenin çarklarından oluşuyordu hatta, sürekli gıcır gıcır. ben kaçırmadıysam filmde buna hiç değinilmedi.

    --- spoiler ---

    ilk twist çok iyiydi dedim ama o çetrefilli plandan beklenen sonucun gerçekleşmeme ihtimali yüksekti; taş gibi sağlıklı görünen hatunun korkup kalp krizinden ölmesi...her ne kadar kalp sorunları vardı zaten diye alt zemin hazırlanmış olsa da, gayet ölmeyebilirdi, o kadar ayrıntılı, o kadar ince işlenmiş plan böylece çökerdi. agatha christie'nin hikayelerinde de çok var benzer böyle mihenk taşı "zayıf" kurgular. zaten filmin ismi de the mousetrap'a bir gönderme gibi duruyor.

    --- spoiler ---
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap