4 entry daha
  • erkeklerin ölene kadar üretebildikleri sınırsız sayıda spermleri olduğundan eş seçiminde kadının "doğurgan" olmasını öncelik olarak görürler. doğurganlığı simgeleyen fiziksel ipuçları kadınları çekici yapan ipuçlarıdır, misal (bkz: bel kalca oranı). dolayısıyla erkekler daha genç ve çekici kadınları tercih ederlerken bir yandan da kadının doğurduğu çocuğun babası olduklarına emin olmak istediklerinden, boynuzlanma ihtimalinin düşük olduğu yani sadık kalacağını tahmin ettikleri kadınlarla eşleşirler.

    kadınlarsa ergenlikte başlayıp menopozda sona eren doğurgan dönemlerinde harcadıkları sınırlı sayıda yumurtalarını boşa harcamak istemezler. hem sağlıklı, güçlü yani türünü sürdürebilecek bir çocuk doğurup hem de o çocukla kendisini koruyacak bir eş isterler. dolayısıyla arayışları modern zamanda erkeğin güçlü, sağlıklı ve zengin olmasıdır, ölene kadar sperm üretebildiklerinden ilk üç şart varsa "yaş" önemli değildir (yakışıklılıktan da hiç bahsetmedim dikkat ederseniz).

    kısacası sosyobiyoloji darwin'in evrim teorisini temel almıştır ve insanlarda türün sürdürülmesini anlatmaktadır. erkeklerin aldatma eğilimini, kadınlarınsa buna pek gerek duymamalarını açıklayabilir. erkek buna her zaman eğilimliyken kadın teoriye göre ancak çocuğunun babasının "yetersiz" olduğu durumlarda aldatır, çocuğunun ve kendisinin güvenliği önceliklidir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap