21 entry daha
  • bir yandan godard, leone, kurosawa vb. filmografilerini yalayıp yutup, diğer yandan da her fırsatta çöp film izlemek ve bundan keyif almak, sinefilin sinemaseverden ayrıştığı noktadır. death proof, sinefiller için bulunmaz bir nimet; çünkü bu film, quentin tarantino'nun en sevdiği b (hatta c) sınıfı filmlerin, en matrak bölümlerini kafasında kurgulaması ve sanki "şeyi hatırladın mı be, ben hayal meyal hatırlıyorum abi" ya da "bakın lan ne buldum, oha" muhabbeti yapar gibi izleyiciye sunmasından ibaret. türlü imkansızlıklardan muzdarip olmayan, sinemasal zeka konusunda da sıkıntı çekmeyen bir yönetmen neden bile isteye çöp film çeker?:
    1) ortada bir iddia vardır. süper bir çöp film çekmeye soyunur.
    2) sevdiği filmlere normal bir filmde yapılamayacak derecede bariz göndermeler yaparak, seyircinin dikkatini o filmlere çekmek ister.
    3) yalnızca favori çöp filmlerinin en sevdiği sahnelerini kendisi çekme deneyimini kaçırmamak, kurt russell'ı kötü kahramanlığa (en azından serseriliğe) geri döndürmek, sınırsız kadın oyuncuyla gönül rahatlığıyla ayak çekmek gibi naif nedenleri vardır.
    tarantino bu nedenlerin hepsine hakkıyla sahiptir. bu filmi çekerek bir kabahat işlemiş değildir. çünkü sonuç öylesine bir çöp film değil, bir über-çöpfilm ya da türdeşiçöpfilmlerinkralı seviyesinde. gidiniz, görünüz, eğleniniz.

    --- spoiler ---

    ilk bölümde arabada geçen diyaloglarda şahane bir the thing göndermesi mevcut*.

    --- spoiler ---
174 entry daha
hesabın var mı? giriş yap