7 entry daha
  • büyük bir müzayede evidir, londra'dadır.

    25 haziran 2020 tarihinde burada, 18.371 sayılı, "art of the ıslamic and ındian worlds ıncluding oriental rugs and carpets" başlıklı bir müzayede gerçektirilmiştir. bu müzayedede gentile bellini'ye ait olduğu bilinen 3 fatih sultan mehmet portresinden biri -ki bu, satın alabileceğiniz son portresiydi- açık artırmaya çıkarılmıştır.

    ne mutlu ki, açık artırmayı 935.250 gbp* teklifle istanbul büyükşehir belediyesi kazanmıştır. haberi, ibb başkanı ekrem imamoğlu kişisel twitter hesabından vermiştir.* görsel

    ayrıca müzayedede, osmanlı döneminde farklı yüzyıllara tarihlenen 33 parça çini, kilim, miğfer ve kur'an da açık artırmaya çıkarılmıştır. * bunların içinde yine fatih'e ait bir ferman, ayrıca 3. murad'a ve 2. mahmut'a ait fermanlar; 16. yüzyıla ait uşak halıları ve iznik çinileri var. insanın zengin olası geliyor, bu çinilerin çerçevelenmiş halde çalışma odanızın duvarında asılı olduğunu hayal etmek bile çok güzel.

    müzayedenin en değerli parçası ise 7.016.250 gbp ile 15.yy'da, üzerine inanılmaz desenlerin işlendiği, her sayfası farklı renkte kağıda yazılmış bir kur'anı kerim olmuştur.* siteden kaldırılırsa, gelecek nesiller de bu eserin ne olduğunu görebilsen diye birkaç resim de koyalım. 1-görsel, 2-görsel, 3-görsel

    bbc'nin müzayedeyle ilgili haberi
    müzayedede açık artırmaya çıkarılan tüm eserler

    gönül isterdi ki bu eserlere ve on yıllar boyunca avrupa'ya kaçırılan binlerce kültür ögesine sahip çıkılabilsin, istanbul'umuzun fatihinin, londra ulusal galerisindeki ünlü tablosu da bizde olsun.

    ama olsun, fatih'in portrelerinden biri yuvasına döndü. umarım bir yerlerde hepimiz için ziyarete açık olur.

    kaynak
    - 1
    - 2
    - 3
    - 4
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap