9 entry daha
  • çekildiği zamanın filmlerinden bir adım da olsa ilerde sayılabilecek irfan tözüm filmi. sosyal içeriğinin etkisi daha az hissedilir, mizah yönü daha ağır basar ve sanatsal dokunuşlar daha hafiftir. bu sebeple çağdaşlarına göre izlenebilirliği daha fazladır.

    --- spoiler ---
    bastırılmış cinselliğini okul zamanlarında katıldığı "hayal kurma" yarışmasında kazandığı slayt makinasının karşına geçip istanbul fotoğraflarına bakarak sevgi hayalleri kurup dindirir cazibe hanım. (hale soygazi). gerçek hayatındaki ailevi ve toplumsal baskılardan bir kaçış yeridir o slayt odası. fantezilerindeki okul arkadaşıyla masumane oyunlar oynar. bu hayal sahneleri psikanalitik gönderme açısından da birçok türk filminde görülemeyecek kadar zengindir. bu döngü cazibe hanım slayt odasında hayallerindeki erkek kürşat'la (uğur polat) cinsel ilişkiye girene dek sürer. daha sonrasında hayal görmemeye başlar. gerçek hayatının sıkıcılığını daha fazla hissetmeye başlar ve bir delirme anı yaşar.

    cazibenin akıl hastanesinden döndükten sonrası ise filmin dengesinin bozulmaya başladığı andır. suat sungur'un oynadığı bakkal çırağı ile filmin mizah dozu haddinden fazla artar. bu bölümdeki en dikkat çekici şey cazibenin annesine ve ölmüş babasına karşı "seni seviyorum/nefret ediyorum" şeklinde ikircikli tutumudur. sessiz kız gitmiş yerine öfkeli bir ev kurusu gelmiştir. ikinci kısmı dağınık olmasına rağmen iyidir, güzeldir.
    --- spoiler ---
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap