2 entry daha
  • bu sezon fiba europe cup’ta yarı finale yükselerek başarılı bi sezon geçirmiştir.

    önümüzdeki sezon içinde eurocup’ın küçülmeye gitmesiyle eurocup’ta boy göstermeye hak kazanmıştır.

    bu sezon çok kez maçlarını izleme fırsatım oldu. aslında baktığımız zaman kadro olarak bakarsak ilk 5’leri fena sayılmaz:

    —point guard olarak bu sezon 21.8 sayı, 8.1 asist ortalamalayla oynayan trae golden’a sahipler. tam bi clutch player. özellikle canlı seyrettiğim bu sezon fiba avrupa ligi çeyrek finalinde deplasmanda 90-112 kazandıkları bk ventslips maçını 41 sayı 11 asist ile tamamlayarak takımını yarı finale çıkarmıştı.

    —pota altında mangok mathiang gibi bir güçleri var. çok güçlü, boyalı alanı kolayca domine ediyor. kolay ribaund vermez. sayı katkısı da iyi. bu sezon ligde galatasaray’ı yendikleri maçta zach auguste’u 3 kere bloklaşmıştı. maçı da 5 blokla tamamlamıştı.

    jajuan johnson gibi bi silahları da var. daha önce nba görmüş, ülkemizde de önce beşiktaş forması giymiş daha sonra da darüşşafaka basketbol ile eurocup şampiyonluğu yaşamıştır.

    —bunlara ek kadrolarında guard olarak dwight hardy gibi bi isim de var. ligimizi iyi bilen daha önce galatasaray’la eurocup’ta boy göstermiş skorer bi oyuncu. sırıtacağını düşünmüyorum.

    baktığımız zaman ilk 5’leri fena değil hatta iyi olarak değerlendirebiliriz. cameron clark gibi bi skorerleri de var. ama gel gör ki bu 5’in rotasyonu yok denecek kadar kötü. çok dar bi kadroya sahipler türk oyuncuları çöp olarak nitelendirebileceğimiz kadar vasat oyuncular. basketbolda rotasyonunuz olmayınca bir yere kadar başarılı olabiliyorsunuz.

    seneye için hangi oyuncular ile yollar ayrılacak. hangi oyuncular gelecek pek bilgim yok. ancak bi tık daha fazla bütçe alırlarsa başarı vazgeçilmez olabilir. umarım başarılı bir eurocup sezonu geçirirler. pek bir beklentim de yok aslında bi kaç maç kazansınlar yeter. son 16 sürpriz olur zaten.

    seneye de maçlarını fırsat buldukça izleyeceğim takım. lig sonuncusuna kolayca yenilebilirken namağlup karşıyaka’nın serisini bozabiliyor. 5 maçtır kazanamıyorken galatasaray’a 20 sayı fark atabiliyor. bol bol macera barındıran deli dolu bi takım bahçeşehir.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap