62 entry daha
  • zamaninda en buyuk hayalim bir yelkenli alip yelkenli teknede yasamakti. marinalara fazla baglanmadan asiri hava yapmadikca issiz acun koylarda demirleyerek herkese ve her seye alarga durup, acik denizlere okyanuslara acilmakti, gerekmedikce hic karaya ayak basmamakti. watermaker ile su elde edip, gunes panelleriyle enerji elde ettikten sonra olta takimlari ile acik denizde gunluk kayintiyi cikarinca ooh degme keyfime. kis icin de tekne sobasi kurup atesini seyredip guverteye carpan yagmur sesini dinleyecektim. tekne bakimi boyasi falan gerekmedikce karaya cikmadan takilip gidecektim. artik benim icin imkansiz hale gelip tamamen hayal olsa da teknede yasamaki secen insanlara cok buyuk bir saygi duyar ve hayranlik beslerim. zaten deniz seven adamdan yelken seven adamdan krali yoktur onu bilir onu soylerim.

    olur da siz de icinizdeki deniz ve yelkenli hasretini filmlerle dindirmek zorunda olanlardansaniz su son derece eglenceli ve muthis keyifli filmi mutlaka izleyin;

    (bkz: captain ron)

    yine yelkenliyle alakali bir baska film;

    (bkz: summer rental)

    yelkenlide gecen gerilimli bir film;

    (bkz: dead calm)

    yelkenlide gecen bir hayatta kalma filmi;

    (bkz: all is lost)

    turklerin yaptigi yelkenlide ve issiz koylarda gecen kadir inanir'li mafyali falan sacma bir yesilcam filmi;

    (bkz: sultanoglu)

    yine turk yapimi yelkenlide gecen banu alkan'li bir gerilim filmi;

    (bkz: mavi yolculuk)

    vesaire vesaire.

    bu arada yelkenlide yasama planlari yaparken her teknede mecburi bulunan telsiz sistemleri uzerinden internet saglayacak bir sistem projesi uzerinde calisiyordum, malum teknede yasamanin en zor tarafi iletisim, ozellikle internet sikintisi. marinalarda baglanirken sikinti yok da koylarda ve acik denizde okyanusta ya sadece mega zenginlerin karsilayabilecegi pahali uydu interneti sistemlerini kuracaksiniz ve buna ragmen dusuk kalite kisitli internete razi olacaksiniz ya da internetsiz kalacaksiniz. para kazanmak icin de bir sekilde internet lazim olunca uzun vadede bir cozum bulmak sartti. o yuzden o projenin ustunde bayagi uzun sure calistiydim, heba oldu gitti o da. hey gidi gunler.

    ha "en iyi tekne arkadasimin teknesi" derler o ayri heheh.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap