8 entry daha
  • etnik araştırmlarla ilgili olarak dil dışındaki diğer araştırmalara, bilimsel bir araştırma olmaları dışında, pek değer vermem, hatta hazzetmem de. nedeni ise bu araştırmaların yapıldığı zeminin bilimsel araştırmalara pek uygun olmaması. araştırmaların yönü her an kafatasçılığa kayabilir, sonuçları dünyayı ele geçirmek isteyen kötü niyetli devlet ve üstün ırkların(!) eline geçebilir, onlarca istediği gibi yorumlanabilir.

    şimdi diyelimki kürtler in gerçekten genetik kürt olmadığını kabul ettik. sonra ne olacak? siz zaten asimile olmuşsunuz, dolayısı ile geçmişte yapılmış ve meyvelerini çoktan vermeye başlamış asimilasyon politikları asimilasyon üstüne asimilasyon olduğu için masum mu olarak görüleceği için, rıza mı gösterilecek.

    işin genetik kısmı araştırmadır ama çok da umrumda değil açıkcası. kürtler genetik olarak ister orta asya, ister kafkas, ister anadolu, isterse iran kökenli olsun bunun bugünkü duruma, kürtler in dil olarak hint avrupa dil grubunda en önemlisi de ayrı bir dilleri olduğu gerçeğine, nasıl bir etkisi olabilirki. çünkü bilimsel araştırmalara bakıp öze dönmeye kalktığımızda hepimizin bugün konuştuğu dilden farklı bir dile geçmesi gerekebilir. veya kimilerinin istediği gibi bu araştırmalara bakıp gönül rahatlığı ile asimile olabiliriz.

    misal aynı kafa karışıklığı azeriler için de oluşacaktır. ki kürtler ile azeriler in ortak özelliği tarih boyunca önemli göç ve akımların olduğu bir geçiş bölgesinde yaşamış olmaları. azeriler üzerine yapılan genetik araştırmalara göre de azeriler genetik olarak kafkas kavimlerine hint avrupa ya da türk kavimlerinden daha yakın duruyor. hatta aynı teoriye göre onlarda azınlık olmalarına rağmen bu kavimleri domine etmişlerdir.
    http://www.eva.mpg.de/genetics/pdf/y-paper.pdf

    ama bu neyi değiştirecek? bir kısım iranlıların istediği gibi bir iran kavmi olduklarını kabul edip dillerini terk mi edecekler. yoksa genetik araştırmaları dikkate alıp özlerine mi dönecekler?. bu tür araştırmalar kimileri tarafından silah olarak kullanıldıkça da dikkate alası gelmiyor insanın.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap