8 entry daha
  • işkencede öldürülmesiyle ilgili dava büyük olasılıkla (ve thrax'ın karanlık öngörülerini gerçekleyerek) zamanaşımına uğrayacak ve bu kadar açık bir cinayetten kimse ceza almayacaktır.

    bu sonuç da, susurluk kazasında sadece kamyon şoförüne ceza kesen, hrant dink'i yangından mal kaçırırcasına cezalandırıp yasin hayal'e dokunmayan, kimine şahin kimine serçe olacağını çok iyi bildiğini devlet katında onlarca kez ispatlamış yargımıza pek yakışacaktır. bazı saf ve iyi niyetli arkadaşlar bu davanın türk yargısının ayıpları arasında başköşede yerini alacağını düşünedursunlar, korkarım bu durum o yargıyı enterese dahi etmeyecektir, zira yargı mensupları arasında bundan utanç duyacak herhangi bir kişinin kaldığını sanmıyorum. birtan öldüğüyle kalacak, biz de yüce devletimizin işkenceci polisi ve onlara şefkatte sınır tanımayan, 16 yıl -dile kolay, 16 yıl- boyunca abuk subuk gerekçelerle kendisini oyalamasına, bırakın bozulmayı, açıkça çanak tutan yargısıyla yekvücut, gözümüze soktuğu gözdağı ile yaşamaya devam edeceğiz.

    sonrasını bilemiyorum ama sanırsam bundan sonrası aihm'de devam edecek, aihm, tarihinin en kısa oturumlarından birini yaparak türkiye'yi haksız bulacak, sonra da dostane çözümdü, şuydu, buydu, devlet birtan'ın ailesine yüklü bir meblağ ödemek durumunda kalacak, o meblağ da, halkın, yani, senin, benim vergilerimizden karşılanacak, böylece neticede hepimiz bu utanca bir şekilde ortak olacağız. bu ülkede devletin milletiyle bölünmez bütünlüğü tam da budur işte.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap