2 entry daha
  • isveç'te, kuzey kutup dairesi'nin 200 km kuzeyinde yer alan, nüfusünün büyük çoğunluğunun şehirde bulunan demir madeninde çalıştığı küçük ve sakin bir şehir.

    şubat ayında gündüz hava sıcaklığının -15 ile -20 civarında değiştiği, geceleri ise -30 hatta -40 civarına düştüğü, dışarı üflediğiniz nefesinize sokak ışığında baktığınızda nefesinizin kristalize olarak ışıltılı bir serpinti haline geldiğini görebileceğiniz, kirpiklerinizi dondurarak birbirine yapıştıran soğuk ve beyaz bir şehir.

    her yeri 1.5 m kar ile kaplı olan, buna rağmen kimsenin yürürken kayıp düşmediği, tüm yolların açık olduğu*, hiç bir aracın yolda kalmadığı ve kaza yapmadığı* ve daha önemlisi korna bile çalmadığı sessiz ve huzurlu bir şehir.

    demir madenindeki kazı işinin muntazaman devam ettirilmesi nedeniyle her gece saat 01:20'de yerin 1 km derinindeki madende patlayıcıların ateşlendiği ve bu nedenle her gece aynı saatte boğuk bir gürültüyle yerin ayaklarınızın altında titrediği tuhaf bir şehir.

    açık ve duru bir gece, şehir dışına çıktığınızda uçsuz bucaksız karla kaplı tepeler, donmuş bir göl ve devasa çam ağaçlarının üzerinde istanbul'da asla göremeyeceğiniz kadar çok sayıda yıldızı, samanyolunu hatta şanslı iseniz büyülü kuzey ışıklarını görebileceğiniz bir şehir.

    saat 6'dan sonra akşam yemeği yiyecek bir yer ararken tüm şehir sakinlerinin dükkanlarını kapatarak evlerine çekildiğini fark edeceğiniz ve açık olan iki restorandan birinin fast food restoranı diğerinin de kebapçı olması nedeniyle marketten alacağınız donmuş mikroldalga yemeğinizi* hostel mutfağındaki mikrodalga fırında ısıtarak yemek zorunda kalacağınız ve bundan gocunmayacağınız bir şehir.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap