6 entry daha
  • knossos adası'nda yaşamışlardır. limanlarını birçok toplum kullanmış, ithalat-ihracat yapmışlar ve bu sayede zengin bir uygarlık haline gelmişler. ihracatını yaptıkları şeyin de parfüm olduğu düşünülüyor. adada bulunan güzel kokulu çiçekleri sıcak zeytinyağıyla karıştırıp parfüm üretip satmışlar.

    mühendislikte de oldukça gelişmiş bir toplulukmuş minoslular. minos kralı(?)nın yaşadığı sarayda bulunan dev sütunları depreme dayanıklı olsun, bina salınım yapabilsin diye servi ağacından yapmışlardır.

    knossos adasındaki arkeolojik incelemede bulunan ponza taşlarının, santorini adasındaki dev volkanik patlama sonucu oluşan tsunamiyle adaya taşındığı düşünülüyor. ayrıca aynı tsunaminin minos uygarlığının da sonu olduğu teorisi mevcut.

    ek bilgi de vereyim de sevgili aziz romalı fularlı ekşi üyeleri neyin nesi bu volkanik patlama demesin.
    at nalı şeklinde olan santorini adası'nın 3000 yıl önceki görünümü böyle değildi, yukarıda bahsettiğim dev volkanik patlamayla büyük çoğunluğu suyun altına gömüldü ve ada at nalı şeklini aldı, yer değiştiren büyük kara parçası da suyun yer değiştirmesine sebep oldu ve minos uygarlığının sonu oldu.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap