5 entry daha
  • kendisi, sıkı takip etmeye başladığım bir ekonomisttir. önceleri sadece paraanaliz'deki yazılarını okurdum. sonrasında siyasete girdiği için kamuoyuna yaptığı açıklamalarıyla kendisini takip etmeye başladım.

    kerim rota'nın bizim gibi takipçiler için siyasi pozisyonu çok önemli. bir kere çok üst düzey bir tecrübesi var. bir bankanın bırakınız genel müdür pozisyonunu, genel müdür yardımcılığı dahi çok kuvvetli bir pozisyondur. ekonominin bu kadar içinde yaklaşık 30 sene geçirmiş bir insanın bu nedenle demeçleri piyasa analizi açısından çok önemli ipuçları verecektir. her biri doğru çıkacak diye bir şey yok elbette, ancak genel analiz içerisine alınacak görüşlerden biri mutlaka kerim rota'nın görüşleri olmalı.

    kerim rota'dan ziyade siyasi kimliği olmayan ve sıkı sıkıya takip ettiğim 4 ekonomistten ikisi uğur gürses ile mahfi eğilmez'dir. bu iki üstadı özellikle yazıları üzerinden yıllardır takip ediyorum. zira her ikisinin de blogu vardır ve onun haricinde kerim rota gibi piyasaya görüş bildirmektedirler. diğer ikisi ise her daim ege cansen ile asaf savaş akat'tır. her perşembe bloomberg ht'de yayındalar bu üstatlar da yıllardan beri. daha çok isim sayarım da, kaçırmadan takip ettiklerimi yazdım sadece buraya.

    bu üstatların her birinin görüşünün bileşkesini alın, zaten önünüzü görürsünüz. ancak kerim rota'nın özelliği, ibrahim turhan, durmuş yılmaz gibi piyasanın içinden gelen bir ekonomist olması ve daha da önemlisi bu kimliği taşıyarak siyasete girmiş olması. oysa bir üst paragrafta belirttiğim isimler siyasetçi değil. onlar bağımsız ekonomistler ve siyasi yorum yapmazlar. o yüzden hem siyasetçi olup, hem ekonomi uzmanı olmak; onların analizlerinin diğer analizlerden bir seviye daha üstün olduğuna yönelik karine oluşturuyor bende. kerim rota da zamanla hükümetin yanlış politikalarını daha sert eleştirecektir diye düşünüyorum.

    gömleklerinin yakası hep açık bu arada. 30 yıl kravat taktıktan sonra sanki bu anları beklemiş gibi. kaşlarıyla da bir colin farrell havası estiriyor.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap