7 entry daha
  • sabancı üniversitesi'nde verdiği major works of classical music dersinde hiç unutmayacağı anılar edindiğine inandığım insan. dersin ilk saatinde neler işleneceğini, dersin işlenişinin nasıl olduğunu anlattığı sırada, mesela bir öğrenci hayal kırıklığına uğramış bi şekilde şöyle bir soru yöneltmiştir: "peki hocam bu derste apocalyptica'dan bahsetmeyecek miyiz? onlar da çok güzel çello çalıyor. bence kapsamlı bi ders olması için apocalyptica'dan da örnekler dinlemeliyiz."

    yine başka bir derste, 100 mark'ın üzerinde clara schumann'ın resminin olduğunu, almanların sanatçılara ne kadar önem verdiğini buradan rahatlıkla anlayabileceğimizi söyler filiz ali. fakat o anda burnundan milliyetçilik fışkıran bir öğrenci konuya açıklık getirir: "hocam almanların bizim gibi paralarına basabilecekleri büyük devlet adamları yok. (!?) bu sebepten clara'yı paraya basmak zorunda kalmışlardır. bunu onların ezikliği olarak değerlendirmeliyiz bence."

    bu ikisi dersi almamın üstünden bir sene geçtiği için aklıma gelen bir kaç tanesi. hemen hemen her dersinden dumur olarak çıktığım bir hocaydı filiz ali. o ne düşünüyordur sabancı üniversitesi öğrencilerinin vizyonu hakkında, hala merak ettiğim konulardan biridir.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap