• nihayet 1. etap açılışı 19 kasım 2006 pazar günü funda arar ve kıraç konseri eşliğinde başbakan*tarafından açılan türkiye'nin ilk endüstriyel park projesi. ingiltere'deki hyde park'a benzer bir oluşummuş. (gittim gördüm sadece "muş") açılış töreninde 12 dakika havai fişek gösterisi yapıldı. gökyüzünü delen kocaman laserler filan gırla gitti. sanırım proje üstlenicisi firma çok para döktü bu işe...

    kocaeli'nin yüz akı olması planlanan projede iskeleler, cafeler, yürüyüş alanları, spor sahaları, yeşil alanlar, paintball alanı, mesire yerleri, kıyıda balık ekmek satan tekneler, uçurtma tepesi, denize uzanan bir konser/ tiyatro alanı filan falan var. parkın tamamen inşaasının bitmesi ve halka açılması yaklaşık 5 yıl sürecek durumda. sahil kısmına bilmem nereden ithal palmiyeler filan dikilmiş, göremedim. 550 dönüm üzerine konuçlanan alanda ayrıca dünyanın en büyük 5. tırmanma şeysi gene dünyanın 4. büyük kaykay pisti, bildiğin ölçülerde bir futbol ve basketbol sahası, tenis kortu ve dünyanın bilinen (proje tasarımcısı tarafından bilinen elbette) ilk deniz üzerinde performans alanı (konser monser vermek içinmiş) da düzenlenmiş.
    sekapark, karayolu, tren yolu, havayolu ve deniz yolunun birarada bulunduğu ilk ve tek park. hatta hızlı treni de parkın içinden geçireceklermiş. ayrıca eski fabrikanın silolarından birini "silo cafe" (maketler çok şık. bütün bina cam giydirme yapılmış.), bir diğeri sanat galerisi olsun diye tasarlamışlar. (üçüncü siloyu unuttum ne yapacaklardı.)
    40.000 metre karelik bir çocuk oyun parkı da var. en önemlisi de park alanı engelliler için uyumlu inşaa edilmekteymiş.

    eski misafirhaneyi de "sekapark otel" olarak halka açmışlar. fabrika binalarının bir kısmı müze olarak kalacakmış. bu arada 10 bin kamyon toprak dökmüşler park alanına. bütün parça çimleri toplayıp buraya dikmiş olmalılar. üzerlerine tabela dikmişler:
    lütfen çimlere basınız!

    "seka'yı kocaeli halkına peşkeş çektik"
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap