1 entry daha
  • zihni tanımak, dengelemek; çelişik tutarsız, kutuplaşmış ve iç güdülerin kontrolünde yarış ve rekabet içindeki zihni, her şeyin birbiriyle içiçe, beraber ve bütünsel olduğu anlayışına genişletmek ve dengeleyebilmek nefes egzersizlerinin en belirgin amacıdır. zira gerçek rahatlamayı sağlamak için evvela içsel huzuru yakalamak gerekir.

    zihnin çalışma düzeniyle nefes alış şeklinizin direk bir ilişkisi vardır. zihin karışık ve düzensiz çalıştığı anlarda üst solunum yapılarak, ciğerlerin sadece üst bölümünün devrede olduğu yetersiz bir nefes alış veriş oluşturulur. diyaframdan nefes almak denilen, ciğer kapasitesinin tamamı kullanıldığında yeterli oksijene kavuşan beyin, fonksiyonlarını en iyi şekilde yerine getirmeye başlar ve zihin düzenli, uyumlu ve dengeli çalışmaya başlar.

    nefes egzersizleri, ruh, zihin ve beden sağlığı arasında olumlu köprüler kurar, ve daima iyi yönde ve faydalı etkileşim kurarak; kişiye, özellikle şehir hayatında, iç dinamiklerini kullanarak bir tür koruma kalkanı oluşturma imkanı verir.

    (bkz: #10033413)
    (bkz: #10185300)
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap