6 entry daha
  • arayüzün inanılmaz güzelleştiği ve yeni özelliklerin gerçekten keyif verdiği bir oyun olduğunu söyleyebilirim ligde 7 haftayı geçirdikten sonra.. zaten bu ek özellikler her sürümde daha da abarıyor, yakında gerçeğinden hiçbir farkı kalmayacak.. bunlar güzel şeyler ama championship manager ruhunu yaşatan şeyler değil bana kalırsa..

    taktik ve sistem bölümü football manager 2006'ya göre biraz daha gerçekçi ve maça etki eden cinsten gibi geldi bana.. ama hala championship manager 3 ve devamındaki versiyonların with/without ball güzelliğinin yanına yaklaşabilecek bir şey üretilmemiş.. championship manager 4'le birlikte bu bölümün kaldırılması kuşkusuz benim açımdan cm efsanesine vurulan en büyük darbeydi, 2d'den bile daha çok koymuştu bana.. öyle bi koymuş ki hala da çıkmadı, oynarken üzülüyorum without ball'um nerde benim diye.. 4-4-2 oynayan 2 oyuncu arasındaki farkı yaratan o güzelim olayın kalkmasıyla cm 4 ve sonrasında football manager'la maalesef aranızda hiçbir fark yok sistem olarak, taktiksel oynamalarla fark yaratın, gerisi de bizi ilgilendirmiyor denerek bir kısım oyuncu küstürüldü.. evet hala fm 2007'de iki aynı sistemi takımlarına uygulatan oyunculara sistemler arasında fark yaratma şansı verilmiyor.. inanılmaz bir eksiklik olarak 2007 sürümünde de devam ediyor bu..

    2d olayına gelince bunda da hala hayalkırıklığı yaşıyorum.. en azından maç atmosferini güzelleştirsinler diye dua ediyorum ama pek umudum yok.. football manager geçişiyle maç atmosferleri resmen yerlerde sürünüyor.. demo olduğu için olmayan seslerle pek bir şey anlamıyoruz atmosfer olarak ama 2006'nın hemen hemen aynısı olacağı yönünde şüphem yok.. kendi evinizde gol olduğunda bile o "yeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh" sesini yeteri kadar duyamamak çok can sıkıcı.. ya da kaçan gollerde gelen "uuuuuuuuuuuuuu" sesleri football manager'ın en başından, hatta cm 4'ten beri yok.. benim için cm'nin en büyük başarısı olan sistem olayı ve maç atmosferinin yok edilmesiyle bir menajerlik ne kadar başarılı olabilirse bu da o kadar başarılı olacak gibi.. gerçekten kendi açımdan elzem tuttuğum bu konuların dışında kalınarak bir oyun ne kadar iyi yapılabilirin "işte en fazla bu kadar olur hacılar, son noktasıdır bu" şeklinde cevabı bu..

    ama ben hala mutsuzum, hala o eski zevki alamıyorum..
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap