6 entry daha
  • android'in en iyi yanlarından biri. alternatif uygulamaların indirilebileceği alternatif "playstore". içinde bol sayıda açık kaynak lisanslı, sizi takip edip verilerinizi toplamayan veya çeşitli nedenlerden google play'de bulunmayan uygulama mevcut. öyle değilse de uyarıyor kullanıcıyı. kesinlikle indirilmeli ve google play store'dan önce istenen uygulama burada bulunmaya çalışılmalı.

    örneğin newpipe alternatif bir youtube uygulaması. üye olmadan girdiğiniz için kişiselleştirilmiş veri toplanmıyor, reklam yok, ekran kapalı/arkada çalıyor, istediğiniz videoyu video veya ses formatında indirebiliyorsunuz vs.

    bununla birlikte çok kullanışlı daha bir sürü uygulama da var. örneğin "android system" adı altında bazı sistem uygulamaları benim mobil verimi büyük miktarda tüketiyordu. tüm güncellemeleri vs. kapatmama rağmen geçmeyince netguard indirdim. bu uygulama da her uygulamanın tek tek wifi ve mobil veri bağlantısını kontrol ediyor. ben de kestim hepsini, şimdi rahat rahat 4g açık geziyorum.*
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap