• çıtayı çok yükseğe koymuş olan ülkedir.
  • filmleri 79659403345 kere oynadığı halde, hala güldürebilen bir komedyene sahip ülkedir.
    diğeri,
    (bkz: şener şen)
  • a: ben kahraman olacam, halk kahramanı
    b: baba abim halk kahramı falan diyor sakın komünist olmasın
    c: tövbe de lan ağzını yırtarım

    bu kadar ince, şık, sağlam dokunduran espiri başka bir adamın filminde olsaydı en büyük komedyeni o olurdu o ülkenin.

    alakasız not: dokunca sertleşen başka yerlerimiz de var.
  • şanslı bir ülkedir.
    en azından gülme efektine ihtiyacı olmadan gülebilmiş bir nesle sahiptir.
  • topraklarinda yaşamakta olan pekçok sözde komedyene gerek oyunculuguyla, gerek yerinde tespitleriyle, gerekse de suya sabuna dokunan muhalif duruşuyla taş cikaracak nitelikteki büyük ustanin tarihine damga vurdugu ülkedir. yillar sonra dahi toplumun her kesiminden kitleleri, hala güldürürken düsündürmesi de bunun en somut kanitidir. kaldi ki bu durum cok sonra sosyolojik tezlere bile konu olmustur. anlasilmasi izan istediginden zaman zaman haketmedigi elestirilere maruz kalmasi normal karsilanabilir.
    (bkz: güneş balçikla sivanmaz)
  • bir kemal sunal hayranı olarak, sebebini 'bizi güldürmekten başka hiçbir şey yapmadı' diyenlerle açıkladığım ülkedir. kemal sunal görüşlerini net bir şekilde ifade etmemiş, ettiyse bile bu yönü çok baskın gelmemiş ve insanların kafasında sadece güldürmesi ile kalmıştır. ve ayrıca, hayranı olmam, cem yılmaz gerçeğini değiştirmiyor. komedyen odur.
  • türkiyedir.
    tanımı geçelim ergen kardeşim.
    neden ergen dedik şimdi. eleştiri şurda sanırım "ben seinfeldi izledim.* amerikalılar çok zekice espiriler yapıyorlar.bizim cem yılmaz da onu taklit ediyor. peki neden taklit ediyor yada o kadar başarılı değil. çünkü bu ülke geri kalmış. çünkü yıllarca kemal sunala güldü bu millet. demekki sorun kemal sunalda
    neden ergen: kemal sunal dan önce sadri alışığa gülüyordu. çoğu yaşlı insan için en büyük komedyen o dur. şimdi biraz daha ilerleyelim. sadri alışık kimi taklit ediyordu kısmen. charlie chaplin. charlie chaplin komik miydi. bahse girerim bu başlığı açan adam izlememiştir. izlemek zorunda da değil. ama izlese komik bulmayabilir. ama bütün batı dünyasının en büyük komedyeni o dur. sebep: charlie chaplin o dönemin dünyasını ve o dünyanın gideceği yolu en komik şekilde ortaya koymuştur. o dönemde herkesi güldürmüş. bir an bile olsa korkularından arındırmış(bkz: büyük diktatör)(bkz: altına hücum) bir sanatçı.

    sadri baba taklit etti demiştik: dünyada komedi yapan herkese rol modeli oldu charlie chaplin. sadri baba da ondan feyz almıştır. -taklit kelimesini sen anla diye yazıyorum.- peki nasıl başarılı olmuştur. yerele uyarlamıştır. yerele uyarlayıp kendinden birçok şey katmıştır. -ve şu kısmı tekrar yazalım- o dönemin türkiyesini ve o türkiyenin gideceği yolu en komik şekilde ortaya koymuştur. o dönemde herkesi güldürmüş. bir an bile olsa korkularından arındırmıştır. (bkz: şalvar bank)(bkz: serseri aşık)(bkz: turist ömer)

    kemal sunal: bu iki büyük insanı taklit etmiştir. neden başarılı olmuştur. dönemin psikolojisini çok iyi yansıtır. sen urfanın yolunu bilmezken o orada maraba olmuştur(bkz: kibar feyzo) ağalığa isyan etmiştir. çoluk çocuğa faşizmin ne olduğunu öğretmiştir :) bak yine gülüom..alamanya yolunda işçi olmuştur.(bkz: canım kardeşim) istanbulda anadoludan gelen zengin çocuğu olmuştur(bkz: hababam sınıfı)
    ne yapıyorduk- o dönemin türkiyesini ve o türkiyenin gideceği yolu en komik şekilde ortaya koymuştur. o dönemde herkesi güldürmüş. bir an bile olsa korkularından arındırmıştır.

    not: izleyici olarak bu insanlara saygı duymanın ne avantajı olur? charlie chaplini izler o dönemin dünyasına dair birçok şey öğrenirsin. ülkende ise sadri baba ile 50ler-70leri, kemal sunalla 70ler-90ları anlayabilirsin hem de gülerek. sonra gidip siyasi başlıklarda saçmalamazsın.
    not iki: herşey okulda,kitapta, e2'de, ngeo'da öğrenilmez.
    not üç: sahi molière neden komik ki?
  • çok gülmüştür, daha da gülecektir.
hesabın var mı? giriş yap