• [http://www.dpfiptali.com/ http://www.dpfiptali.com/] ile bağlantı kurup hallettim bu sorunumu.

    oldukça teknik çalışıyorlar sıkıntı kalmadı. dpf değiştirmeye kalksam durum daha vahimdi...
  • zamanla mutlaka tıkanacak olan filtre. her zaman olduğu gibi pek çok bilinçsiz kullanıcının aksine, alıp arabayı 3-4 bin devirde anırtıp durursanız bu parça temizlenemez. maksat arabayı bağırtmak değil, egzozu yüksek sıcaklığa çıkartmaktır. bu da çok yüksek hızlara çıkmadan orta devirlerde sabit bir sürüş ile gerçekleşir. alıp arabayı 130-150 yaparsan, günün birinde yine filtren dolabilir.

    vw efsane dizel motoru 1,6 tdi 105 hp için önerilen temizleme şekli (dsg için) s4 de 60 km/h ile 2.000-2.500 devir arası gitmektir. bu sayede egzos olabildiğince ısınır ve partikülleri yakabilir.
  • dizel motorlu araçlarda egzoz gazında bulunan partikül maddeleri tutup belirli doluluğa ulaştığında rejenerasyon işlemiyle kendisini temizleyen, emisyon değerlerini kontrol altında tutma amacıyla kullanılan parça.

    bakımı için sözlükte defalarca yazılan düşük vites sabit sürat sürüşe ek olarak (bkz: dpf rejenerasyonu) motor yağı ve yakıt seçimi de oldukça büyük önem arz etmektedir. kişisel tecrübeme göre bu filtreyi en çok zorlayan yakıt opet'e ait. motor yağı ise dpf'li araçlarda kesinlikle acea c2 veya c3 standardında olmalı.

    yakıt tavsiyem; shell v-power

    motor yağı tavsiyem; petronas syntium 5000 dm 5w-30 veya shell helix ultra 5w-30 ect c3
  • sürekli kısa mesafelerde araç kullanıyorsanız zaten dizel araç almanız hata kısa mesafelerde dizel motor normal hararet seviyelerine bile ulaşamaz buda daha çabuk yıpranmasına ve ayrıca daha fazla yakmasına sebep olur. hakeza sıkışık trafikte dizel motor rölantide on saat çalışsa ısınmaz, kaloriferi çalıştırıp kendinizi bile ısıtamazsınız arabanın içinde donarsınız, klima falanda fayda etmez ısıtmalı koltuk paketi almadığınıza her kış pişman olursunuz.

    neyse konumuz dizel partikül filtresine geri dönelim,

    kısa mesafe kullandığınız aracınızı en azından ayda bir uzun yola çıkararak ve beş / altı yerine dördünce viteste motor devrini ikibin - üçbinlerde minimum yarım saat kullanarak filtrenizi temizleyebilirsiniz. burada amaç egzoz sistemini çok yüksek ısılara çıkarmak suretiyle dpf içinde biriken kurumu yakmak. bir diğer yöntemi de şöyle dikkat edileceği üzere işleme başlamadan önce klimayı, farları, arka ve ön cam resistansını ne varsa açmanızı söylüyor ki amaç motora binen yükü arttırmak ve sistemi daha çok ısındırmak.
  • devamlı şehir içi kullanıyorsanız yoğun trafik varsa devamlı dur kalk yapmam gerekiyor diyorsanız lütfen bu filtreye sahip bir araç almayın araba daha 30 bini görmeden dana gibi böğürüyor
  • sürekli dolan temizliği külfetli olan baş belası bir sistemdir, benzinli arabayı sevdirir.
  • ks. diaper pail friends. www.dpf.com adresinden ulaşılabilinir.
  • dpf'i bozulan arkadaşlar kabahati kendilerinde veya yetkili serviste aramalıdır:

    (bkz: motor yağı/@ealtin)
  • 1.3 dizel aracın dpf'si an itibarıyle 1416 tl'dir.
    http://www.egzozmarket.com/…ikul-filtre,pr-264.html
hesabın var mı? giriş yap