• seyyar print screen tuşu.
  • eski "bu özel olsun fotoğraf çekelim bakınca hatırlayalım" arzusunu "bari bu sefer fotoğraf çekmeyelim, özel olsun ve sadece hafızalarımızda kalsın" arzusuna çevirebilmiş ufak gündelik aygıt.
  • fotoğraf çekenden çok çektireni ilgilendirir haldeki makine.çektiğiniz obje bir insansa "bakıyım bakıyım!" demesi bir yana, sonra bir de bunun "bana gönder ha"sı var, çekilir iş değil. çekilen fotoğrafların çoğu, nasıl çıktığına bakmak için size doğru koşan flu insanlardır.
  • hala bu teknolojiden faydalanmıyorsanız ve aletlerin performansına bakıp bir tane almayı düşünürseniz buyrun:

    http://www.flickr.com/cameras
  • kendinden kırmızı göz önleyici özelliklerle gelenleri harika olarak nitelendirilse de, pekçok resimde -kimi dem karadeniz kökeninden mütevellit- kızarmış burunla çıkmış olanların "kırmızı burun önleyici"lisinden icadedilmesini dilediği digit digit cihaz.
  • bazen kötü emellerin esiri olan makine:

    http://666kb.com/i/110qupro7k4xt.jpg
  • cektiğiniz resme bakabilme olayından dolayı her resim çekişinizden sonra insanların sanki yıllardır böyle bir aletle birlikte yaşıyormuşcasına "hadi bakalım!! ay iivvrenç cıkmısım sil çabuuukk!" gibi kıl cümleler kurmalarına neden olan, sanki eskiden silmek mi ya da bakmak mı varmış dedirten teknolojik alet.
    pil olayına ise en iyi çözüm rechargable battery dir. dayanma süresi bütün bir günden fazlası olabilir çoğu zaman.
  • bir pskopatin eline gecmemesi gereken makine. ( allahin hamambocegenin bacagindan sana ne be mubarek) (bkz: zoom)
  • küçük olmaları nedeniyle her yere tasınabilen, film ve tab masraflarını düsününce oldukca ekonomik denilebilen makinalar.. ama kesinlikle fotograf tadı vermiyor..sürekli cekildiği için fotografın degerini de düşürüyor.. ayrıca fotografı elinde hissetmenin, heycanla nasıl cıktılar die beklemenin tadi bambaska.. hem manual makinalardaki o deklansor sesi de yok.. sırf o ses bile insana fotograf cektirebilir.. kullanışlı ama ruhsuzlar bence..
  • sayisal kameralarin içindeki yazılımlar her geçen gün gelişiyor. mesela nikon son çıkardığı tüketici modellerinde gölgede kalan yerleri otomatik aydınlatma sistem getirdi, benzerini hp kameralar da yapıyor. yine aynı şekilde kırmızı gözü artık kameranın üstünde düzeltiyorsunuz. bu tür uygulamalar film kameraları ile pek yapılabilir şeyler değil. ayrıca, yazılımlar fotoğrafı doğru çekmeniz için gerekli yardımı da yapıyor, ve hatta beyazlık dengesini de kendisi ayarlayarak kırmızı çıkan resimlerden sizi kurtarıyor. tüm bunlar, aslında fotoğraf bilgisi olan insanların yapabildiği şeylerdi. fotoğraf çekenler sayısalların yapabildiklerini yapabiliyor, böylece de çekemeyenlere karşı bir üstünlük sağlıyordu. artık makinaların gelişmesinden ötürü aradaki mesafe azalmıştır, bu da resim çeken insanları doğal olarak germiştir, bir kısım ayrıcalıkları kaybolmaya başlamıştır.

    fakat, fotoğraf çekmek için resmin olduğu yerde bulunmanız gerektiği gerçeği asla değişmez. bu durumda, anı yakalamak için kalkıp resmin çekileceği yere gitmeniz gerekmektedir. ve, kompozisyon ışık gibi konularda dikkatli olmadığınız takdirde de her zaman şık sonuç alamazsınız, kamera ne kadar yardım etse de sonuçta bir noktadan sonra sizin kumandanıza mahkümdur.

    şirketteki bir elemana, sadece ışık değerleri ile oynamanın ne olduğunu anlattıktan bir gün sonra adamın hoplaya zıplaya gelip bak gökyüzü artık mavi çıkıyor sağol yahu demesi sayısal makinaların insana faydasını açıkça göstermektedir.

    son olarak, film mikanaları pazardan silinmeyecek ama bulunması zorlaşacak denmektedir, film çekenlerin içi rahat olsun.
hesabın var mı? giriş yap