• ciddi kalabalık bu sene. altınkum'da bırak denize girmeyi denizi göremezsin bile. sağa sola koylara kaçıp duruyoruz. google haritalardan yerleri seçip yorumlardan nasıl olduklarına bakarak karar veriyorum anca öyle günü kurtarıyoruz. gurbetçi arkadaşlar kusura bakmasın ama çok kalitesizler ve didimde sayıları oldukça fazla. avrupa disiplininden sıyrıldıkları anda bunlara ne oluyorsa artık.bir kural tanımazlık bir gürültü kirliliği,bağıra bağıra telefonda konuşma merakı.
    bodrum ateş pahası olunca herkes buraya akmış. ben artık bu beach tarzı işletmelerin sahili işgal etmesine bile kızamaz oldum. kapasın bi mafyatik tip plajı,varsa paran gir içeri yüz takıl mis gibi keyif yap. çok güzel valla ver parayı görme ayısını, hanzosunu yol yordam bilmezini. halk plajı işleri yunanda olur,ispanyada olur bizde olmaz kardeşim. çöplüğe çevirip gidiyoruz sahili. bebek bezini bırakan mı ararsın,mısırı denize atanı mı,akşama kadar aldığı o müzik zımbırtısıyla kafa sikeni mi.
    uzun lafın kısası didim'e arabanızla gelin, bagajınızda bi şemsiye iki sandalye olsun kendinizi uzak koylara atın. muhteşem koyları var.genelde hiç bir tesis bulunmayan yerlere yanınıza nevalenizi alıp gidin.
  • çevresi, çehresi git gide bozulan, değeri bilinse inanılmaz bir potansiyel barındıran, ege'nin gerçek anlamda incisi.

    fakat insan kalitesi sağolsun ağrı'yı, sulukule mahallelerini aratmıyor.

    sosyal çevre ve doğal güzellikler bakımından bu kadar tezatlığın olduğu başka bir yer yoktur herhalde.

    önümde bir manzara var, ressam tarafından çizilmiş gibi. kafayı biraz indiriyorsun, pijamalı 300 kişilik aileler doğanın, toprağın, denizin anasını sikiyor.

    ilginç bir yer.
  • çok kalabalık denilen sahilindekileri toplasan hafta sonu şilede dolanan 0-6 yaş arası çocuk sayısına yetişemez. denize doğru 100 metre gittikten sonra zaten çevrede 3-5 kişi anca kalıyor haliyle bir sorun yok. tatil anlayışınız sahilde uzanayım sessiz sakin güneşleneyim bir yandan da kitabımı okuyayım ise yanlış yer tamam da onun dışında adı çıkmış türkiye plajları kalabalığında bir yer işte. aleviler çok var diye eleştirmek de nasıl bir zihnin ürünü çözemedim. suyun içerisinde zülfikarlarla sizi mi dürtüklüyor la adamlar?
  • altınkum denilen plajının bence adının "didim apaçi milli parkı" diye değiştirilmesi ve bölgenin koruma altına alınması gerekiyor. o kalabalıkta yalnız kaldık nasıl bir mekan... nasıl bir zaman....

    tanım: kimyasal saldırı geçirmiş gibi, yeşillik namına birşey olmayan heryeri toz toprak ilçe.
  • ne zaman geleceğini bilenler için şahane sakinlikteki aydın ilçesi.

    temmuz, ağustos aylarında gidilirse şemsiye açmayı bırak havlunu serecek yer bulamayacağın bu sevimli ilçe, eylül ayının ilk haftası “yüksek dozda huzurdan vefat edeceğim galiba.” dedirtir.*

    akbük ayrı güzel olsa da didim’e gidilecekse çocukluğumdan beri ille de altınkum diyenlerdenim. tabii sahildeki müziğin iğrençliği büyük sıkıntı. en son erkan oğur’dan ahçik dinlerken güneşleniyorduk.*

    türkü barların fazlalığı ve solistlerin sesinin çirkinliği akşamları baltalasa da sokak müzisyenlerini dinleyince insan kendine geliyor. gelmişken etrafta gezilip görülecek yerleri ihmal etmeyin. didim’i sevin.*

    edit: böyle yazınca sanki erkan oğur’un müziğine iğrenç demişim gibi olmuş. tövbe haşa! taş olurum.
    beraberinde rakı içilebilecek müzikleri yüzerken dinlemek bi’ garip diye öyle dedim ben.*
  • ingiliz ve kürt nüfusu toplamının % 70 leri bulduğu çok $irin ilçemiz..
  • geçtiğimiz hafta sonu pat diye gitmeye karar verdiğimiz, ülkemizin turizm cehennemlerinden bir tanesi. gece-gündüz apaçilerin kol gezdiği, her mekandan ayrı ayrı gelen dımtıs müziklerin birbirine karıştığı, alt tabaka ingilizlerin o aptal eğlence anlayışlarının tiksindirdiği güzide bir beldemiz. doğal güzellikleri, tarihi, mavi bayraklı denizi bu yüzden gözünüz pek görmüyor. arka sokaklardan birinde sakin ve güzel tasarımlı bir bara (bilmiyorum böyle başka var mı) oturarak geceyi edebilirsiniz ama bulmak için uğraşmanız gerek. bir daha da sikseler gitmem, o derece.
  • kilometrelerce yürüsenizde belinizi geçmeyen bi denizi vardır. belki de yürüyerek o istikametten yunanistan a varabilirsiniz.
  • eskiden çok ingiliz olurdu . her yerde sarışın. küçük britanyacıktı. bu sene azalma mı olmuş ne olmuşsa, 1 haftada gördüğüm ingiliz sayısı ana yabancı turist var burda heyecanı yaratır derecede idi. büyük ihtimalle eli çükünde ingilz hatun kesen kırolardan kaynaklanıyor olsa gerek.
    "are you sex?"ci ayılar her zaman olduğu gibi her plajda görebildik yine. plajda güneşleniyorsun, yanındakilerle geyik çeviriyorsun, kitap okuyorsun, kafanı bir kaldırıyorsun paçalı donla plajda romantik kek gibi doşalan abazanları görüyorsun. ne adonis var ne 2 gıdım sixpack. düz duvara tırmanarak, belki bir hatun yatağa atarım diye geldiği güzelim didim'in içine ediyor mk herifleri.
  • kışı da yazı da çekilmez buranın.

    neden mi?
    1. kış aylarında caddeleri çok rahat the walking dead dizisine mekan olabilecek hale gelir.
    2. yazın iğne atsan yere düşmeyecek mekanlar kapanır; sokak hayvanlarının barınağı haline gelir.
    3. yaz ayında popüler ve ulaşımı en rahat plajı olan altınkum'a abartmıyorum havlu atamazsınız.
    4. altınkum'da denize girmek yürek ister. denizde yüzerken size mısır koçanı, sigara izmariti ve bebek bezleri eşlik eder.
    5. barlar sokağı olarak adlandırılan yalı caddesindeki mekan çalışanları size yolunacak kaz gözüyle bakarlar.
    6. 50 - 60 bin nüfusa göre planlanan caddelerde yürümek, araba park etmek işkence haline gelir.
    7. metrekareye 10 tane barzo düşer. kız arkadaşınızı bir an olsun yalnız bırakmamanızı öğrenirsiniz.
    8. devlet hastanesi sağlık ocağı standartlarındadır. acil bir durumda izmir veya aydın'a gitmeniz gerekebilir.

    peki didim'in hiç mi gideri yok? elbette var:
    1. en ucuz tatil beldesidir. 80 - 90 tl'ye kahvaltı dahil otellerde kalabilirsiniz.
    2. halk plajlarında 5 tl'ye şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.
    3. sensation, medusa gibi beach clup'ların girişleri 10 tl'dir. içecek fiyatlar da kuşadası, marmaris hele hele bodrum ve çeşme'ye oranla çok ucuz.
    4. eğer arabayla didim'e gelirseniz manastır koyu, polis akademisi koyları gibi yerlere gidebilir. ege'nin en güzel denizinde yüzebilirsiniz.
    5. ailecek didim'de tatil yapmak çok pahalıya kaçmaz. zira günlük ev kiralayarak konaklama işini ucuza getirebilirsiniz. (150 - 750 arası günlük ev - villa kiraları)
    6. didim'e ulaşım kolaydır. izmir otogarı'nda her saat başı otobüsle 2 saat 15 dakikada didim'e ulaşabilirsiniz.
    7. havalimanı transfeleri ile de didim'e gelinebilir. milas havalimanı'ndan havaş servisleri var. ayrıca adnan menderes havalimanı'ndan da çok sayıda özel şirket transfeleri mevcut.

    bu olumlu olumsuz durumların dışında didim'de d-marin, didim standartlarının üstünde hizmet vermektedir. havuzbaşında jazz müziği eşliğinde kahvaltınızı yapabilirsiniz. ayrıca didim'e arabanızla bodrum'u 1.5 saat gibi bir sürede gidebilirsiniz. bodrum yolu üzerinde çeri'nin yeri gibi mekanlarda bafa gölü'nün kıyısında kahvaltınızı, yemeğinizi yiyebilirsiniz.

    didim'i anlatırken apollon tapınağından da bahsetmemek olmaz. son yapılan restorasyonlardan sonra tapınak ve etrafı vakit geçirebilecek bir hale geldi. ayrıca efes kadar olmasa da milet antik şehri de sizi tatmin edebilir.

    entry'e çekilmez dedim; ama sanırım burada yaşayan biri olarak nankörlük yapıyormuşum gibi geldi şu an.
hesabın var mı? giriş yap