• emi youtube'daki pink floyd videolarının tepesine inmeden evvel bu konser dvd'sinin bir uncut on the turning away versiyonu vardı ki şahaneydi. yaklaşık 4 dakikalık solosu benim şahsen gilmour'un en beğendiğim gitar sounduyla efsaneydi. şimdi gel ara ki bulasın.
  • pink floyd'un 15 eski parçadan oluşan albümü. bana göre bazı şarkıların en güzel yorumları bu albümdedir. comfortably numb ve time gibi efsane parçaların en güzel versiyonları bu albümdedir, her pink floyd dinleyicisinin gözden kaçırmaması gereken albümdür. ayrıca grup bu albüm için verilen konserlerde müthiş performans göstermiştir.
    edit: tamamını izlemek için;
    http://www.youtube.com/watch?v=mwioel3db9o
  • pink floyd'un 1988 yilinda yayinladigi 2 cd'lik konser albumu.pink floyd'un roger waters'siz albumlerinden biridir ve ayni zamanda waters'in radio kaos turnesine denk gelmesi degisik spekulasyonlara yolacmistir.albumun cd versiyonunun kapaginda takim elbise uzerine bir suru ampul giymis bir adam vardir, video versiyonun kapaginda ayni ampul takim elbiseli adamdan ikisi karanlik gece bir sokakta durmaktadir, bilenler ilk bakista bu kesin pink floyd diyecegi turdendir.albumun bir diger ozelligi de rus kozmonotlarin mir uzay istasyonuna giderken yanlarina bir kopyasini almalaridir.

    albumdeki sarkilar:

    1.album
    shine on you crazy diamond (part 1-5)
    learning to fly
    yet another movie
    round and around
    sorrow
    the dogs of war
    on the turning away

    2.album
    one of these days
    time
    wish you were here
    us and them
    money
    another brick in the wall part ii
    comfortably numb
    run like hell
  • david gilmour kişisinin (eskiye göre kısa kalsa tabii ki) kısmen uzun saçlı olduğu konser ve bu konserin albümü.
  • bu albumun konseri ışık şovları ve screen filmleri açısından pulse konserinin bir provası niteliğindedir.
  • aslan yeleli saksafoncusu* , maymun gibi yerine duramayan perküsyoncusu**, oynak başlı domuzuyla ve ekranda gözüken köpekle, akılda hayvanlı olarak kalmış bir pink floyd konser albümüdür.
  • sozlukte comfortably numb pulse versiyonundaki gitar solosu diye bir baslik olsa da; bu albumun yeri ayridir.
    ozellikle bu albumu kucukken (veya gencliginde) dinleyenler icin gelmis gecmis en iyi pink floyd albumu olabilir.
  • kanımca en iyi comfortably numb solosunun atıldığı konser albümüdür.
  • 2019 remaster hali, defalarca hem izlenebilecek hem de dinlenebilecek kalitededir (https://www.youtube.com/…atch?v=fx64-bqgn8g&t=2678s). great gig in the sky, on the turning away, dogs of war, one of these days şarkılarının en dinlenebilir ve güzel versiyonlarını içerdiğini düşünmekteyim, zira diğer şarkılar da muazzamdır.

    the great gig in the sky şarkısında ana vokal olan ablamız, rachel fury, bir çeşit pink floyd gizemi oluşturmuştur hayranlar arasında. 90'lı yıllarda müziği bırakmasına rağmen, 2010lu yıllarda hala bazı fanlar blog postlarıyla onu arayıp bilgi toparlamaktadır. velakin, çok güzel bir ablamızdır. bir blog postunda o dönem david gilmour ile yatmış olabileceği yazıyordu ama hiçbir kanıt yok, tamamen uydurma bence. ablamızı ve great gig in the sky'ı dinlemek için sizi şuraya alalım: https://youtu.be/fx64-bqgn8g?t=3576 . diğer ablalardan üçüncüsü de kaybolmuştur, ama 2. ablayı (ortadaki) pulse'ta da görürüz. rachel fury yerini pulse'ta sam brown alır ve şarkıya farklı bir hava katar. ikisine de hafiften şarkıyı söylerken yükseliyorum, o ayrı detay.

    david amcanın daha önceden bilmediğim bir o kadar kaliteli sololarını içeren "on the turning away" ve "dogs of war" tavsiyedir. özellikle ilkinde yaklaşık 5 dk solo atar, ama müzik pink floyd'un top yaptığı bir melodi içerir. ayrıca akor yürüyüşü de ilginçtir, guy pratt der ki "5 tane akor var, ama beklediğiniz sırada çalınmıyor"

    bu ekip david gilmour'un sonraki yıllardaki ekibini de oluşturacaktır aynı zamanda. guy pratt (basçı) hem pulse'ta karşımıza çıkmakta, hem de hala david gilmour'la çalmaktadır. aynı zamanda, richard wright'ın kızıyla evlenip boşanıyor bir ara, yani anlayacağınız kayınpeder ile çalıyorlar. diğer klavyeci (richard dışında), o da david ile çalışmaya devam etti sanıyorum ki.

    richard wright'ı izlemek bu konserde çok zevklidir ama en istisnası nick mason'dur bence. bateri atakları, çalarken hissetmesi, melodi yürüyüşleri vb derken, nick mason'u öne çıkarmıştır.

    saksafon çalan abimiz (adını unuttum önemli değil), uzun saçları ve çılgın hareketleri ile güzel dekor katar. o dönem david gilmour'un "yeni pink floyd'a genç sanatçılar katıp sahne zenginleştirme" amacıyla onu aldığı söylenir. abi o kadar sahnededir ki, saksafon çalmadığı aralar ritim gitar çalarak şarkılara destek olur. bu abimiz ayrıca video olarak yayınlanan konserden daha iyi konserler olduğunu ama bunun konulmasına biraz içerlendiğini şey etmiştir. sonraki yıllarda iş adamı olmaya yönelmiş başarılı bir girişimcidir, hala arada çalmaktadır.

    son olarak: pink floyd o yıl sahneye çıksa ve osursa tüm stadyumu doldurma kapasitesinde bir gruptur. ona rağmen 10 kişi yoğun çalışmış, pratik yapmış, özenle ışık ve sahne hareketleri çalışılmış konser hazırlanmış. back vocalleri inceleyebilirsiniz mesela, ettikleri danslar, hareketler üçünde de aynıdır. neredeyse tek bir nota kaçmaz, ritm bozulmaz konser boyunca. yani bir anglosakson titizliği göstermiştir david amca.

    son olarak, comfortably numb versiyonu pulse'a çok yakındır ama zaten comfortably numb'ın solosu zaman içinde gelişme göstermiş, hala live in pompeii gibi david gilmour konserlerinde farklılık göstermektedir. bir ara farklı versiyonları kıyaslayan bir giri yazayim.

    izleyin, izletin, kaliteli konser kaydıdır.
  • gereksiz bir konser albümüdür. çünkü pek başarılı olmayan a momentary lapse of reason'ın turnesinden alıntıdır ve o albümden 6 şarkının birden dinleyiciler tarafından canlı versiyonunu dinlemek hiç ilgi çekici değildir.

    kısacası bu konser albümü, david gilmour'un roger waters'ın gruptan ayrılmasından sonra pink floyd'un isim hakkını nick mason ile beraber kazanmasının ardından yaptığı ticari bir hareket öte değildir.
hesabın var mı? giriş yap