• ilginç bir süper kahraman, filmi de var; http://us.imdb.com/title/tt1303828/
    fragmanı da; http://www.facebook.com/…fabrika/posts/380409073248
  • --- spoiler ---

    oyuncu peter stebbings'in ilk yönetmenlik denemesinde woody harrelson harikalar yaratıyor... annesini çocuk yaşta uyuşturucu yüzünden kaybeden arthur, zaman içinde yarattığı alt kimliği defendor ile suçlulara karşı savaş açar ve bir uyuşturucu patronunun peşine düşer... acemice yöntemleri, acizliği ve herhangi bir süper gücünün olmamasından dolayı sıklıkla başını belaya sokan ve yaralanan defendor, kat (kat dennings) adındaki uyuşturucu bağımlısı genç bir kızdan yardım almaya başlar...

    sıradan bir vatandaş olarak, suçla savaşırken yarattığın zarar ya da öldürdüğün biri yüzünden suçlanabilir misin... yaptığın doğru mudur... sınırların ne olmalıdır... hele ki akli dengesi tam olarak yerinde olmayan birinin uyuşturucuya karşı ölmek pahasına tek başına verdiği mücadelede, onu yargılamak bir çelişki değil midir?

    kişisel intikam duygusunun, kitlesel vicdan ve yasalar ile çarpışması üzerine, bazen komik ama ağırlıklı olarak trajik bir öykü... bir komedi filmi sanarak başına oturduğum film, sağlı sollu yumruklarla aklımızı aldı... ve tekrar sormak lazım... woody sen nasıl bir insansın?
    --- spoiler ---
  • dun aksam seyrettigim ve hakkinda tereddut etmeden son zamanlarda seyrettigim en guzel film oldugunu soyleyebilecegim bir komedi sahaseri. imdb'de yapilan 1000 kusur oylamanin ardindan puaninin 8.0 olmasi da benim gibi dusunen baska insanlarin olduguna bir ispat olsa gerek.
  • --- spoiler ---

    (bkz: göze limon sıkmak)

    --- spoiler ---
  • ne yazık ki çok gülemediğim filmdir. ama gülememiş olmam çok iyi film olduğu gerçeğini değiştirmez.

    film sonu yutkunamamak da cabası..
  • sinema severlerin 2010 yılı planlamasında kesinlikle yer alması gereken film.
    biraz naif, biraz aptal, biraz aşık...ama çokca idealist ve sonuna kadar kahraman olan bir delinin öyküsü.woody harrelson, rolünün hakkını vermiş. diğer oyunculuklar da kararında.
    izlediğime çok memnun oldum.

    --- spoiler ---
    biraz da birdy gibi geldi bana.
    --- spoiler ---

    söylemeyi unuttum; adamlar filmi 4.000.000 usd'ye mal edip 44.000.000 usd gişe yapmışlar. helal olsun!
  • woody harrelson'un bokunu çıkardığı film. keza o kadar iyi oynamışki bir kaç sahneyi televizyonla konuşan teyzeler gibi izledim.

    hayran olunacak, mükemmel denilecek bir film değil. sadece güzel bir film, güzel, o kadar. ama bu filmi izler ve beğenirseniz, muhtemelen woody harrelson'u her gördüğünüzde aklınıza defendor'u ve masumiyetini getirecektir.
  • filmin sonunda çalan süper şarkı için:

    (bkz: help i'm alive)
  • (bkz: defendoor)
    (bkz: defendog)
  • tek sahne bile yeter aslinda filmi ozetlemek icin.

    --- spoiler ---

    cocuk yola, bir arabanin onune firlar. bunu goren arthur (woody harrelson) yola firlar, cocugu kucagina alir, ve arabaya supermanvari bir sekilde dur yapar. boyle saf, boyle temiz, boyle diger insanlar icin kendini feda etmekten cekinmeyen biridir iste arthur\defendor.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap