• özellikle şehirler arası yollarda şu güne kadar hiç karışma gelmeyen otobüs türü sebebi neydi ki?
    edit: çift katlı otobüslerin türkiye’de tutmama sebebi olacaktı. işin daha da ilginci ise modlar başlığı düzeltmemişler fakat alttaki suserlerden birinin entrisi https://seyler.eksisozluk.com/…de-neden-pek-tutmadi böyle paylaşılmış. gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
  • bence tutmama nedeni demek gerek. o da yolların virajlı olması ve çift katlı otobüslerin çabuk devrilmesi.
  • en ufak bir kasiste bile o kadar sarsıyor ki, inanın şehirler arası yolda çift katlı bir otobüsün üst katında olmak istemezsiniz. metro turizm'in özellikle batum ve tiflis'e giden araçlarının bir bölümü böyleydi.

    allah'tan çok kalmadı. istanbul'da bazı iett otobüsleri hala çift katlı. mesafe kısa ve yol akıcı olmadığı için hissedilmiyor ama ordu-tiflis arası 15 saat gözümü kırpmamışlığım var.

    lanet gelsin.
  • çok yolcu taşıyabilme kapasitesi olabilir mi ?
  • insanlara yukarıdan bakmayı sevmemiz.
  • başlığı açan yazarın ilk entryde belirttiğine bakıldığında çift katlı otobüslerin türkiye'de tutmama sebebi demek istemiş olabileceğini düşündürmüştür. ki zaten tutmamıştır. ayrıca o de eki orada ayrı durdukça konu ciddiyetini kaybetmiştir.
  • çok fazla midemi bulandıran ve yaklaşık 20 yıl önce ankarada bulunan otobüslerdi.

    muhtemel ortadan kalkma nedeni kaza anındaki taşıdığı risktir.
  • van hool'e, irizar'a binmemis saftorik yazar beyani. hele 90'larda sayilari çok fazlaydi cift katlilarin. bunlarin geneli daha sonra buyuksehirlerde sehirici otobus oldular. su siralar ise genelde setra'nin bagajli cift katlilari gorulebilir.
  • türkiye'de tutmama sebebi olabilir mi? sadece soruyorum.
    tutmadığı için tutma sebebi de yoktur.
  • performans ve konfor sorunları nedeniyle olan nedendir.

    türkiye'de önce bunlar şehirlerarası yollarda kullanıldılar ama konfor sorunları nedeniyle yavaşça terkedildiler. zaten alt katta 6 kişi mi ne oluyordu, gerisi yukarıda ve çift kat diye bir şey söz konusu değildi. daha konforlu ve az masraflı tek katlılar gelince bunları şehiriçinde kullanmaya başladılar.

    o zaman da performans sorunları başgösterdi çünkü bu araçlar uzun yol için tasarlanmış ve halk ağzıyla "devirli" araçlar. şehiriçinin dur-kalkına gelemeyip kısa sürede darmadağın oldular. buna bir de biyo dizel ve sorunları eklenince hepten döküldüler.

    karavan için idealdirler ama cüsse ve yakıt nedeniyle caydırıcıdırlar. yoksa çok ucuza kasa (plakasız) bulmak mümkün ama hem dağılmıştır hem de habire teknik sorun çıkarırlar.
hesabın var mı? giriş yap