• son dönemlerde bir kısım türk modacılarına(!) esin kaynağı da olmuştur bu saç şekli..
  • artik günlük hayatta kullanilmayan bir sac stili. günümüzde bu sac artik sadece sumo gürescilerinde görülüyor diyebiliriz. hatta bu saclari herkes yapmiyor. özel kuaförleri var (bkz: tokoyama). sirf bu saci yapmak icin 10 senelik bi egitimden geciyolarmis ve su anda dünyada bu isi yapan toplam 50 kisiler. sumocularin bu sacini kendilerine haz özel malzemelerle hazirlamak 15 dakika sürüyor.
    gün gelipte sumoyu birakmaya karar verdiklerinde özel bi törenle sumocular chonmage denen bu saclarini kestiriyorlar.
  • saçların yan ve arka kısımları hariç kazınmasıyla oluşan japon saç stilidir.saçların yan ve arka kısmının bırakılmasının nedeni ise savaşlarda kullandıkları miğferlerin kaymaması içindir.
  • samuray filmlerindeki çirkin adamların müsebbibi saç stili. tahminime göre genç yaşta hızla tepesi açılmaya başlayan bir şogunumuz, kendini yalnız hissetmemek için emrindekilere "siz de saçınızı benim gibi keseceksiniz" şeklinde bir talimat veriyor. çok saygılı adamlar olarak tanıdığımız japonların itaatkar samurayları, bu emre sorgusuz sualsiz boyun eğip dünyanın en kötü saç stilini hem kafalarına hem de tarihe kazıyorlar. modeli beğenmeyen bir grup samuray ise "bu ne abi, ibrahim erkal gibi* saçımız vardı suat kaya'ya döndük, olacak iş mi?" diye isyan ederek ronin oluyor ve rızkını oyunculukta aramaya başlıyor. saçları henüz uzamadan akira kurosawa tarafından keşfedilen roninlerin ilk deneyimi türkiye'de yedi samuray olarak bilinen shichinin no samurai oluyor.**
hesabın var mı? giriş yap