• atv'deki gösterilerde özellikle tuttuğum bir herif vardı herifin öyle abuk subuk hareketleri yoktu düzgün düzgün bi koyar indirirdi yada öyle bir teknik uyğulardıki şaşırıp kalırdınız herif kel bir japon irisiydi ama şişko değildi sonradan aldığım duyumlara göre herifin teknik deneyimi aslen jiujutsu'ya dayanıyormuş herif son maçına kadar hiç maç kaybetmedi son maçında mağra adamı adında (ki gerçekten ringteki ismi buydu) bir ayı ki herif insan olamaz en azından ben o kadar iri bir insanı görürsem ağlarım bu benim adamı yakaladı (ki bu bayaa uzun sürsü ve benim adam bu ayıya bayaa saydırdı) ve herifi yere çakmaya başladı köprü vaziyeti gibi şekilde çakılır ya onu yapıyodu buna devamlı herifi 5 6 defa çaktı hayvan son 3 4 tanesinde benim adam sadece bir et yığınıydı sonunda da hastanede öldü zaten bi daha izlemedim ööle bushido mushido oturdum herif için ağladım çok saygılı bir herifti yazık oldu ailesine baş sağlıgı diler bushidoya merak salanlara allahtan akıl ihsan ederim
  • türkçe'de buşido olarak yazılır.
    ingilizce'de bushido olarak yazılır.
    japonca'da yazarken kanji kullanılır.
  • yuksek statulu bir samuray ailesinin bir ferdi olan inazo nitobe(soyismi nitobe) tarafindan yazilmis olaninin tam ismi "bushido: the soul of japan" seklindedir. "bir sey yazacagim yazacagim ama bulamiyorum neydi acaba?" halinde bulundugu yillarda belcikali bir arkadasinin "ee nitobe-san anlat bakalim, japonya'da cocuklara ahlak egitimi nasil veriliyor?" sorusunun uzerine cevab veremedi moduna dusmesinin hemen akabinde, amerikan e$inin de japonya ve japon kulturu hakkinda sordugu dusundurucu sorular ve arkadaslarinin ara gazi vermesiyle birlikte bu kitabi yazmaya baslamistir. kitap samuray ahlak ve etigi uzerine incelemelerden olusur. rivayetlere gore zamaninda(1900'de cikiyor ilk baskisi) theodore roosevelt bu kitaba bir hayli baglanmis, esine dostuna alip "abi oku oku cok guzel valla bak" demistir.

    samuray kulturune merakli bunyeler icin faydali olabilir. bir japonun ingilizce yazdigi ve sonradan japonca'ya cevrilmis ender kitaplardandir herhalde.

    okudukca editlerim buralari.
  • the last samurai'de katsumoto sakin sakin cümle kurarken bu kelimeyi öyle bir söyler ki dur abi sakin ol niye celallendin diyesi gelir insanın.
  • tunus asilli berlinli rapci bir kisiligin kullandigi takma isimdir ayrica.

    "vom bordstein bis zur skyline" (2003) ve özellikle "electro ghetto" (2004) adli albumleri ile almanya listelerinde kendine yer bulmustur.

    gerek tip, gerek giyim tarzi, gerekse almancasi ile gurbetci vatandaslarimiza benzemektedir kendisi.
  • bushi: savaşçı sınıfın bireyi.
    "bushido kurallarına göre, bir savaşçının, emrinde çalıştığı toprak ağasına kılıç çekmesi mümkün değildi. bu, seppuku'ya son vermek için bile yapılamazdı. bu yüzden shogun, bu infaza son noktayı koyması için kendi kaishakunin'ini görevlendirirdi. bu infazcılar, kıyafetlerinde tokugawa klanını simgeleyen gülhatmi amblemini taşırlardı. böylece infaz edilen kişinin kafası, shogun'un gücü ve emri altında kesilmiş olurdu. shogun, casuslarını kurokawa klanı'ndan seçerdi. suikastçileri yagyu klanı'ndan olurdu. kaishakunin infazcıları ise ogami klanı'ndan... bu üç gizli güç shogun'un japonya'daki toprak ağalarını sert bir biçimde dizginlemesini sağlardı. tarihte anlatılanlara göre, 1655 yani meireki yılında, ogami klanı tamamen ortadan kalkmış ve onun kaishakunin görevlerini de yagyu klanı üstlenmiş. daha sonra 1681'de tenna'nın ilk yılında, yagyu klanında da lider değişmiş ve onların da sonu gelmiş." lone wolf and cub'tan..

    "samurayın yolunun ölüm olduğunu keşfettim. eğer ölüm ile yaşam arasında seçim yapmaya zorlanırsan, hiç duraksamadan ölümü seç. hiçbir şey bundan daha kolay değildir. cesaretini topla ve eyle. kimilerin söylediğine inanılacak olursa, görevini yerine getirmeden ölmek beyhude yere ölmek olacaktır. [...] eğer insan kusursuz bir samuray olmak isterse, sabah ve akşam ve gün be gün ölüme hazırlanmak zorunludur. durmadan ölüme hazırlanan samuray, samurayın yolunu öğrenmiş olan kişidir ve asla savsaklamaksızın, yaşamını, efendisinin hizmetine adamayı bilecektir." yukio mişima (intiharlar sözlüğü'nde)

    (bkz: ronin/@ibisile)
    (bkz: hagakure)
    (bkz: way of the samurai)
  • japon savaşçıların - samurayların etik kurallarının bütününe verilen isim. kamakura döneminde efendilerine sık sık isyan eden ve yahut ihanet eden samuraylara önlem olsun diye oluşturulmaya başlayan ve bu yüzden gücün ve cesaretin yanına mutlak sadakatin de eklendiği bushido, ileri dönemlerde konfüçyusluktan da etkilenerek son halini aldı.
  • almanca merakıma yıllar önce su serpen rapci arkadaş. sieh in meine augen diye bir parçası vardı bu adamın, hiç unutmam ortaokulda dinler dinler ağlardım. "lan adam hem gangsta rap yapıyor hem de bunu almanca yapıyor neyin duygusallığı bu teneke, ne anlıyorsun da ağlıyorsun mal mal?" diyorum şimdi içimden.
    ama hoş parçaydı be. şimdi dinledim, hala hoş.
  • "the way of the warrior"
  • eskiden atv'de bushido vardi.. bi nevi pankreas... japonlarin, misafir amerikalilari hirpalamasini isterdim ve japonlari tutardim..cocukluk i$te..
hesabın var mı? giriş yap