• bir köylü olarak 365 gün yesem bile bıkmayacağım güzel ekmek... kahvaltıda hafif ısıtıp, içine tereyağ ve peynir koymuyo muyum? of ki ne of, yine canım çekti...

    söylemesi ayıp biricik ananem çok güzel yapıyor...
  • turk lembası.
  • konya'da bazlama dendiğini pek duymadım. (mayalı derler.) ilk piştiğinde o kadar nefis olur ki, sadece yağlayıp (tereyağ) öylece yenir. küflü peynir koyup yendiği de olur.
    tereyağ sürülmüş mayalı ve çay. işte gerçek lezzet, işte gerçek nütrişın.
  • bir erkeğin kalbine giden yolu en çok kısaltan besinlerdendir. alın, yapın, yedirin.
  • tereyağı ile yağlanarak ısıtılmış bazlama, yanında keçi peyniri-zeytin ve çay..off ki ne offffff
  • oklava ya da merdane degdirilmeden yapilir.
  • gecenin bu saatinde tost makinesi, tereyağ, bol sucuk, bol kaşar ve bol mayonezle birleşmesinin fazlasıyla tehlikeli olduğunu henüz gördüğüm orgazmik yiyecek.

    sabah pazarda köy ekmeği satan abinin tezgahında nasıl masum duruyodun lan oysa...
  • bizim oralarda * bazlama kalındır. incesi yağlama yapmak için kullanılır ve adına şebit derler. esasen aynı hamurdandır.

    bazlama dediğimiz şeyin üzerine sarımsak sürülüp,isteyen sarımsakları ince ince doğrayıp da koyabilir, üzerine ince ince domates doğranıp, biraz da nane ekip yenilir. herşeyin ince ince doğramasının amacı sadece kolay yenebilmesidir. haftasonları öğleden sonraları aperatif olarak yemek güzeldir. hafta içi de yenir elbet ama biz kokmamak adına hafta sonlarını tercih ediyoruz.
    bu konsepte dut eşlik eder genelde. karpuz da fena olmaz.
    mekan da hozan bir bağ yeridir.
  • gozleme türü bir hamur işi, sac boregi, mayatava, ağız tadı...
  • marketten satın almak istemiyorsanız, bazı fırınlarda hala bulabilirsiniz. hatta fırına da gerek yok ben evde yaparım diyorsanız öyle de güzel bir tarifi var ki;

    2 su bardağı un
    1 çay kaşığı kuru maya
    1 kahve fincanı süt*
    1 kahve fincanı su*
    yarım çay kaşığı tuz
    yarım çay kaşığı şeker

    *su ve süt oda sıcaklığında olacak.

    tüm malzemelerimizi aynı kabın içine koyup, oluşan hamuru yoğurmaya başlıyoruz. artık parçalara ayrılmadığını gördüğünüz an hamur olmuş demektir. 30 dakika kadar mayalanması için bırakıyoruz.

    sonra hamurdan minik parçalar koparmaya başlıyoruz. cevizden daha büyük olsunlar. kopardığımız parçaları oklava ile açıyoruz. bir bardak veya kase yardımı ile şekil vermek suretiyle hamurları ayırıyoruz. 15 dakika kadar beklettikten sonra az yağlanmış tavaya atıp pişirmeye başlıyoruz. kızarmaya başladıklarında piştiklerini anlıyoruz.

    lor peyniri ve pul biber karışımı ile sıcak sıcak tüketiyoruz. tıka basa doyuyoruz. mis.
hesabın var mı? giriş yap