hesabın var mı? giriş yap

  • üst edit: bu olayi gündeme tasimanin terör örgütüne faydasi olur diyen suserlar oldu. buraya uyari mahiyetinde not dusmek istedim.

    bugün tam 1499 gündür esir olan askerlerimiz.

    konusun ulan konusun artik!!!! baslarim bosanma haberine de bilmem neye de, yerel secime de. bu askerler hala esir!!! konuya iliskin yazi

    edit: (bkz: 11 haziran 2018 pkk'da tutsak türk askerleri)

    kaçırılan askerler
    vedat kaya (polis-24 temmuz 2015-diyarbakır-bingöl karayolu), sedat yabalak (polis-28 temmuz 2015-diyarbakır-bingöl karayolu), hüseyin sarı (uzman çavuş-13 ağustos 2015-diyarbakır-lice), sedat sorgun (er-13 ağustos 2015-diyarbakır-lice), süleyman sungur (er-13 ağustos 2015-diyarbakır-lice), semih özbey (astsubay-18 eylül 2015-tunceli-erzincan), müslüm altuntaş (er-2 eki-2015-tunceli-pülümür), adil kavaklı (er-2 ekim 2015-tunceli-pülümür), sedat vardar (uzman çavuş-12 aralık 2015-şırnak), ferdi polat (uzman çavuş-12 aralık 2015-şırnak), ümit gıcır (uzman çavuş-21 eylül 2016-hakkari), mevlüt kahveci (uzman çavuş-21 eylül 2016-hakkari)

  • çok fena girişeceğim bazılarına... yemin olsun... arkadaş nedir bu histerik şovlar. kör göze parmağım misali kendini merkeze koymalar. vallaha bunalttınız lan. alıcam hepinizi doldurucam kamyonun kasasına, bırakıcam romen sınırına... alttan bol ego pompalamalı, "ekşi sözlüğün en gereksiz yazarı benim" gibi gereksiz ironili bi dolu entry. canlı yayında arkadan kameraya el sallayan adam gibi. öyle izansız öyle densiz. tipler de hep aynı ha...

    tamam lan en feminist, en demokrat, en ince fikirli, en esprili sensin. biri sana bir şey diyemez. derse kankalarını toplar berbat esprilerinizle eleştiren adamı darlarsınız. en uç fikirlere temelsiz sahip çıkıp "gördün mü ne kadar da hoşgörülü" dedirtmek için tüm sözlüğü peşinize takarsınız. yılmaz morgül gibi; evet öyleyim öyleyim... hepiniz sözlükte kompleksli birer canavara dönüşürsünüz. noluyo lan. ne bu ukalalık, ne bu prenses havaları...

    yetti ulan zulmünüz. ama sizi kız nicki başlıklarında görülen şirinlik kumkumasına vesile olan erkekler şımarttı. onlara ver edecem zümsüğü. idneler... yeter ulan...

  • 2 ay önce tekrardan seferlere başlayan ama halen zorbalıklarla karşılaşan firmaya destek olacağımız kampanyadır.
    bilindiği üzere ankara'nın değerli belediye başkanı, esenboğa havaalanına ulaşım için kullanılan pazarı tek başına domine etmek için havaş firmasına yapmadığını bırakmadı.
    sırf benim karşılaştığım bir kaç köpekçe oyun bile oynandı. (havaş aracına polis çevirmesi yaptırmak, müşterileri uçaklarına 15 dakika geç bıraktırmaya çalışmak vs..)
    bunun yanında kendi sundukları belkoair tamamen dolmuş mantığında çalışmakta, kafalarına göre güzergah uydurmaktadırlar.
    daha dün karşılaştığım olayda; şöföre soruyorum kızılaya uğruyor mu zamanım az ona göre hareket edeceğim diye, bilmiyorum vs.. diyor. amk 5 dakika sonra yola çıkacaksın senin güzergahın nasıl belli oluyor? sonra uğramaz diyor, sonra yolda telefon gelip kızılaya dönüyor ve ben kavga ediyorum bütün çalışanlarla. uçağa saliselerle yetişsem bile yaşadığım sinir harbi beni 2 sene yaşlandırıyor.
    dönüşte bir baktım, kapıda o özlem duyduğum havaş aracı duruyor. abi dedim hayırdır; 2 ay önce başladık ama halen zorbalık yapıyorlar bize, istediğimiz güzergahtan gidemiyoruz, çevre yoldan gidiyoruz dedi. (40 dakikaymış bilginiz olsun.)
    senin ağzını burnunu yerim diyerek havaşa atladım.
    şer..sizlere 5 kuruş daha kaptıracağıma, bundan sonra her zaman havaşa bineceğim.
    siz de 1 kuruşunuz bile bu yolda gitmesin diyorsanız;

    ankara aştiden; yine yarım saatte bir; 154 no lu perondan.. (gelen otobüs peronu.. şer..sizler onda bile en köşe peronu vermiş adamlara)
    esenboğa'da zaten kapı çıkışında. (kaldı ki bu belkoair çalışanları havaalanında müşterileri diğer tarafa çekmek için çığırtkanlık bile yapıyor. gülüyordu havaş çalışanları, şu kepazeliğe bak diye.)

    tamam arakadaş rekabeti anlarım, fiyat avantajı ve kalite sağlar müşteriye. ama bu mafya vari yaklaşım, bu şerefsiz yaklaşıma destek olmayalım lütfen.
    azıcık daha yürüyelim aştide 154 no lu perondan binelim.
    tekrar ediyorum, havaalanı aşti arası 40 dakikadır havaşla. belkoair dolmuşu ile dün 1 saat 10 dakika sürdü
    destkelerinizi beklerim.
    başka bilgi olursa editlerim.

    kullanabileceğim en düzgün dil buydu, kimse kusura bakmasın!

    edit: ücret 8 tl'dir.

    edit 2: aştiden kalkış saatleri çeyrek kala ve çeyrek geçe imiş.

    deep edit: ulan yorumların bazıları cidden komik. hee amk bi siz biniyorsunuz 15 senedir uçağa. lan havaşın tekel olduğu zamanlarıda biliyoruz, herşey tıkır tıkırdı, evet pahalıydı ama hizmetinin karşılığının ederiydi. bunu şimdi çok net görür olduk.

    deep edit 2: ulan belediye geldi belediye geldi fiyatlar acaip ucuzladı diyenler; belediye otobüsünden bahsedersen anlayacağım(55 tane durak olan, 40 dakikalık yolu 1 buçuk saatte ayakta gidebildiğin), ama amk belkoairi bunu 8 lira yaptı zaten, aradaki 2 lira için hayatını verenleri görüyorum. diyecek lafım yok lan size, size her şey reva amk, sürünün amk.

  • tamam iyi birşey de... aramızda bunu takınca fizik kurallarını bükebileceğini sanan hayvanlar var.

  • geçmiş oyunlardan çeşitli spoilerlar vardır. dikkatli olunuz.

    cyberpunk faciası diyenler için söyleyeyim şimdiden witcher 3 oyunu çıktığında da bug fest bir şekilde çıkmıştı, hem de hayvan gibi downgrade yiyerek. hele o at mekanikleri yok muydu? aman allahım 2015 yılında duvarlara kafa atacaktım ya bir hayvan her yerde türlü türlü bug'a girer mi?

    ama o zaman tabii cd projekt red firmasına sempati vardı. küçük firma ya olur öyle şeyler falan deniyordu. adamlar 2 sene içerisinde oyunu toparlayıp üstüne de resmen yeni bir oyunmuşçasına harika iki tane dlc çıkarınca herkes mevzuyu unuttu gitti. hatta neredeyse cdpr firmasına ''oyunu buglı çıkardığınız için teşekkür ederiz.'' falan diyecektik. tabii downgrade mevzusu unutulmadı ama sineye çektik diyelim hehe. cyberpunk'da ise sineye çekecek bir şey kalmadı. hem firma hayvan gibi büyüdü hem witcher 3 gazı vardı, hem kullanıcı dostu imajları perçinlenmişti, hem de insanların ''bu işi yapsa yapsa cdpr'' yapar algısı vardı. hepsini yerle yeksan ettiler çok şükür.

    bu oyundaki karakter kedi okulundan olacak onu anladık çünkü madalyon onlara ait. ciri ile oynama olayı biraz witcher mekaniklerine ters gelir diye düşünmekteyim. yani belki değiştirirler belki evrim geçirtirler onu bilmiyorum ama witcher 3'deki haliyle ciri çok oynanabilir durmuyor. ışınlanma özelliği falan var, bir de ışık hızında combo saldırı falan çıkarabiliyor. bunun yanına da bizim witcherların simya mekanikleriyle büyü mekaniklerini de verirsen karşımıza god mode açmış bir ciri çıkacak. yani istediğin düşmanı koy karşısına, ciklet gibi çiğner atar bu kız. e bunu komple silip baştan karakter mekaniklerini yazarsan ya da özelliklere nerf getirirsen o zaman da ciri'nin ''aşırı güçlü ve tehlikeli seçilmiş kız'' karakteri çöp olup gidecek. hele ki witcher 3 oyunundan sonraki bir dönem anlatılıyorsa aboovvv.

    ciri'yi yan ''baş'' karaktermişçesine gösterip başka bir witcherla yolumuza devam edebiliriz. (eskilerden olabilir ya da yepyeni biri olabilir.) burada da witcher 3'ün canon sonu ortaya çıkar ve hayır eskisi gibi önceki kayıt mekanizmasından devam edemezler çünkü yeni witcher oyunu eskisi gibi çüktü mü çükmedi mi? ya da letho'yu öldürdü mü öldürmedi mi? gibi bir şeyle sınırlı kalmaz. çünkü burada ciri'in imparator olup olmaması tadında öküz gibi bir ayrım var. yani witcher 3, bir önceki oyunun kaydından devam ettirildiğinde bütün oyun hayvan gibi değişmiyordu. birkaç sahne, diyalog ve görevin iç yapısı değişiyordu sadece. bütün bir oyun deli gibi değişmiyordu. e bu kısım da öyle iki diyalog birkaç sahneyle işi toparlamak güç çünkü komple bir imparatorluk hikayesi var işin içinde. o yüzden witcher 3'ün canon bitişini gösterirler bize diye düşünüyorum. zaten cyberpunk oyununda 3 tane farklı faction yaratıp, ''hepsiyle apayrı bir deneyim yaşayacaksınız.'' sözünün, finalde nasıl sonlandığını hepimiz biliyoruz değil mi? bu sebeple bir daha aynı topa girmezler diye düşünüyorum. aynı naneyi resident evil 6 oyunu da yemişti. 3 farklı ana hikaye örgüsüne 6 farklı karakter eklemişlerdi. (co-op diğer karakterler oynanabiliyordu.) ''benzersiz bir deneyim'' diye de bir ton reklam... sonuç? epic fail bir oyun. bir tek leon'un oyun gidişatı gerçekten resident evil'a az buçuk benziyordu. diğerleri zaten şaka gibiydi. leon'un oyun gidişatı da öyle ahım şahım değildi de az buçuk işte tutturabiliyordun. 3 farklı campaign yazacaklarına, leon'un senaryosuna adam akıllı yüklenilseydi, belki o zaman adam akıllı bir şeyler çıkabilirdi. o da diğer campaign'lerin kurbanı oldu hehe. bir daha da bu topa girmediler zaten. abi bu alana girilmez ya. girmeyin yani bir daha lütfen. 88 ayrı gidişat yazacağınıza adam akıllı 2-3 farklı gidişat yazın, yeter. zaten witcher'dan, skyrim olmasını bekleyen de yok. oyun yapıları aynı değil.

    o yüzden benim sağlıklı bulduğum yapı yepisyeni bir karakterle oyunu oynama üzerine kurulu olacak. ana bölgede ciri hikayesi olmadan ya da sadece birkaç yerde eskilere selam duruşu olacak şekilde geralt ile anılarak yola devam edilirse sağlıklı bir sonuç alınır gibi geliyor. tabii bu dediklerim oyun ''witcher 3''sonrası geçerse böyle. zaten öncesinde geçecekse mevzunun önemi de kalmıyor. sonuçta kedi okulu açıldığında geralt daha piyasada yoktu, o yüzden hikaye öncesinde de geçebilir.

    tabii geralt'a selam çakmadan nasıl oyun yapacaklar orası da ayrı bir merak konusu. witcher evreni geralt ile bütünleşti gözümüzde. dante olmadan dmc düşünün mesela. nasıl? bok gibi değil mi? arada bir nero'yu kaktırmaya çalışıyorlar ama çoğu fan için mevzu tam oturmadı hala. o yüzden insanın içi bir garip oluyor haliyle ama geralt'ın hikayesi de sonlandı yani. şimdi gelip de ''kedi okulu hedef saptırmaydı, ahanda geralt'' mevzusu çekerlerse, garip olur. geralt'ın hikayesi çok güzel bir oyunla taçlandı ve güzel sonlarla bitti. bunu çevirirlerse ya da ''farklı maceralara yelken açan geralt'' hikayesine döndürürlerse büyük risk almış olurlar. çünkü cyberpunkdan ötürü mimli olan firma, oyuna geralt'ı koyarsa beklentiyi 10 kat arttırmış olur ve şayet altından kalkamazlarsa, firmanın sonu gelmiş olur.

    o yüzden karışık sinyaller alıyorum oyundan. ne diyelim, başarılar şimdiden.

  • kanada'nın hamilton kentinde üniversite öğrencilerinin yaptığı sosyal deneyde öğrencilerden biri müslüman kıyafeti giymiş diğer öğrencinin otobüse binmesini rol icabı engellemeye çalışıyor. bir kaç yerde tekrarlanan deneyde her seferinde insanlar müslüman çocuğu savunuyor, hatta en sonunda birisi tacizci genci yumrukluyor. geçen hafta ottawa'da bir askerin müslüman bir fanatik tarafından öldürülmesinin ardından müslümanlara bakış açısında negatif bir değişim olmadığı gözleniyor. hatırlatalım hamilton öldürülen askerin memleketi ve düşük gelir seviyeli insanlardan oluşuyor. ırkçılık kanada'da bir kez daha barınamıyor.

    haber ve video

  • zaman ve mekan : cumhuriyet ilanı sonrası uluslararası davetlilerle dolu pera palas balo salonu.

    kişiler : yugoslavya kralı ve atatürk

    sahne : yemek yenmiş ve şömine başında sohbet edilmekte.

    olay :

    yugoslavya kralı : ... bidibidi hede hödö.. ve işte mirim sizin bu zaferden önce ingilizler, yunanlar, fransızlar hep gelip bize yalvardılar sizde türklere karşı savaşa girin diye.. ama biiiizzzz... girmedik..

    atatürk : (yerinden kalkar.. kralın yanına kadar gider.. elini sıkar.. ve gözlerinin içine baka baka...) "verilmiş sadakanız varmış, geçmiş olsun ekselansları" der.