• 2 ay önce tekrardan seferlere başlayan ama halen zorbalıklarla karşılaşan firmaya destek olacağımız kampanyadır.
    bilindiği üzere ankara'nın değerli belediye başkanı, esenboğa havaalanına ulaşım için kullanılan pazarı tek başına domine etmek için havaş firmasına yapmadığını bırakmadı.
    sırf benim karşılaştığım bir kaç köpekçe oyun bile oynandı. (havaş aracına polis çevirmesi yaptırmak, müşterileri uçaklarına 15 dakika geç bıraktırmaya çalışmak vs..)
    bunun yanında kendi sundukları belkoair tamamen dolmuş mantığında çalışmakta, kafalarına göre güzergah uydurmaktadırlar.
    daha dün karşılaştığım olayda; şöföre soruyorum kızılaya uğruyor mu zamanım az ona göre hareket edeceğim diye, bilmiyorum vs.. diyor. amk 5 dakika sonra yola çıkacaksın senin güzergahın nasıl belli oluyor? sonra uğramaz diyor, sonra yolda telefon gelip kızılaya dönüyor ve ben kavga ediyorum bütün çalışanlarla. uçağa saliselerle yetişsem bile yaşadığım sinir harbi beni 2 sene yaşlandırıyor.
    dönüşte bir baktım, kapıda o özlem duyduğum havaş aracı duruyor. abi dedim hayırdır; 2 ay önce başladık ama halen zorbalık yapıyorlar bize, istediğimiz güzergahtan gidemiyoruz, çevre yoldan gidiyoruz dedi. (40 dakikaymış bilginiz olsun.)
    senin ağzını burnunu yerim diyerek havaşa atladım.
    şer..sizlere 5 kuruş daha kaptıracağıma, bundan sonra her zaman havaşa bineceğim.
    siz de 1 kuruşunuz bile bu yolda gitmesin diyorsanız;

    ankara aştiden; yine yarım saatte bir; 154 no lu perondan.. (gelen otobüs peronu.. şer..sizler onda bile en köşe peronu vermiş adamlara)
    esenboğa'da zaten kapı çıkışında. (kaldı ki bu belkoair çalışanları havaalanında müşterileri diğer tarafa çekmek için çığırtkanlık bile yapıyor. gülüyordu havaş çalışanları, şu kepazeliğe bak diye.)

    tamam arakadaş rekabeti anlarım, fiyat avantajı ve kalite sağlar müşteriye. ama bu mafya vari yaklaşım, bu şerefsiz yaklaşıma destek olmayalım lütfen.
    azıcık daha yürüyelim aştide 154 no lu perondan binelim.
    tekrar ediyorum, havaalanı aşti arası 40 dakikadır havaşla. belkoair dolmuşu ile dün 1 saat 10 dakika sürdü
    destkelerinizi beklerim.
    başka bilgi olursa editlerim.

    kullanabileceğim en düzgün dil buydu, kimse kusura bakmasın!

    edit: ücret 8 tl'dir.

    edit 2: aştiden kalkış saatleri çeyrek kala ve çeyrek geçe imiş.

    deep edit: ulan yorumların bazıları cidden komik. hee amk bi siz biniyorsunuz 15 senedir uçağa. lan havaşın tekel olduğu zamanlarıda biliyoruz, herşey tıkır tıkırdı, evet pahalıydı ama hizmetinin karşılığının ederiydi. bunu şimdi çok net görür olduk.

    deep edit 2: ulan belediye geldi belediye geldi fiyatlar acaip ucuzladı diyenler; belediye otobüsünden bahsedersen anlayacağım(55 tane durak olan, 40 dakikalık yolu 1 buçuk saatte ayakta gidebildiğin), ama amk belkoairi bunu 8 lira yaptı zaten, aradaki 2 lira için hayatını verenleri görüyorum. diyecek lafım yok lan size, size her şey reva amk, sürünün amk.
  • (bkz: hak verdim)
  • seneler önce, ama abartmıyorum gerçekten seneler önce 10 milyonda (paranın milyon olduğu zamanlar) yolcu taşıyan havaş, belirtildiği üzere 8 liradan yolcu taşıyorsa, bu zorbalık yapan belkoair sayesindedir. isteyen istediğine biner lakin her boka da çıkıp burada duyar kasmayın. sizin o duyar organlarınızı sikeyim.

    ha bu arada havaş'ın havaalanından aşti'ye daha erken gitmesinin nedeni şehir içine girmemesidir. istikamet aşti ise havaş tercih edilebilir onun dışında; forza belkoair !!!
  • sonuna kadar destekleyeceğim kampanya. desteklenmesi için de şu 2 neden yetiyor da artıyor bile.

    1. havaalanı-aşti arası 25 dakika iken aşti-havaalanı arasının 1 saat 10 dakika olması.
    2. i. melih
  • havaşesenboğa'da görür görmez desteklemeye başladığım ve yalnız olmadığımı görünce aklın yolu bir dediğim hareket.

    bu arada; havaş, aşti'den çeyrek kala ve çeyrek geçelerde kalkıyor, bilginize.
  • rakibi olmadığı zamanlar havaş'a sinir olurdum, ücreti pahalı geliyordu bana. ha o zaman belediyenin de servisi vardı, nispeten ucuzdu, isteyen ona biniyordu, bir rekabet vardı aslında. sonra işi belkoair e verdiler ama aynı zamanda belediye servisini de kaldırdılar, bu da bu işi rakipsiz olarak belkoair e sunmak oldu. burada asıl dolap işin havaştan alınmasıyla aynı zamanda belediye otobüs seferlerinin kaldırılması olmuştur. belkoair le nasıl anlaşmalar yapıldı, neler alındı verildi diye doğal olarak insanın aklına sorular geliyor. belkoair personeline, adamların tavırlarına ayrıca sinir oluyorum. havaş personeli, nezaketi olan, ciddi, düzgün konuşan insanlardı. belkoair elemanları sanki dolmuş durağından tolanmış gibi. para toplayan elemanlar neredeyse müşteriyi azarlayacak, vereceksiniz ulan bu parayı diyecek gibi. havaş varsa, ben havaşa binerim, param var, nezaket, saygı isterim, neyse farkı, veririm. parası az diye kimseye saygısızlık yapılmasına da vicdanım duyarsız kalmaz.
  • destekleyeceğim kampanya.

    belkoair adlı dolmuşa binip derbi kaçırmış bir adamım. o gün bu gündür söverim bu adamlara.

    ayrıca havaş çalışanları ayrı bir düzgün adamlar lan.
  • sonuna kadar desteklediğim kampanyadır.
    siyaseti şunu bunu bi kenara bırakın, sinir harbi yaşamak istemiyorsanız bunu siz de yapın.

    yıllar önce on milyon oldugundan bahsedilmiş, evet. alanın yolcu sayısı şimdinin 4 te biri iken, bu adamlar dakikasında kalkar, otobüs bomboş olsa bile dedikleri sürede giderlerdi. halen de öyle.
    öbür zihniyetin otobüslerine bugüne kadar beş kere binip hepsinde de ya memleket otobüsümü kaçırdım, ya uçaga zor yetiştim, ya da muavin bavulumu çuval gibi attı.
    hemen kalkıyoz bin abi, diyene inanıp 20 dakika otobüsün içinde mal gibi bekleyip, saati daha sonra olan havaş otobüsünü yanımızdan geçip giderken gördüğüm de oldu.

    evet pahalıydı, ama kanımca saatinde ne zaman gelip gideceğini biliyorsan o para önemli degil.
    akabinde uçagı kaçırıp 500 dolardan olmak varsa, bu adamlar bu parayı alsınlar.
  • havaş varsa gerisi teferruattır. eseboğaya giden herkesin haberdar olması gereken kampanya.
  • belkoair adındaki garabeti sözüm ona destekleyen tip senede bir kez havalimanına ancak gidiyordur. bi elinde ayaklarından ters tuttuğu tavuk taşıyan tip eksik lan o otobüslerde.
hesabın var mı? giriş yap