hesabın var mı? giriş yap

  • nasıl geçtiğini bilmediğim; ama nasıl azdığını, nüksettiğini ve neleri asla yapmamanız gerektiğini çok iyi bildiğim maraz...

    asla ama asla yapılmaması gereken hareketler :

    1-) tornavida sıkmayın, çağırın usta yapsın ya da tarif edin başkası sıksın. avuçta birşey tutulup sağa veya sola güç kullanarak yapılan seri hareketten bahsediyorum, asla yapmayın.

    2-) ıslak bezi sıkmayın, başkası sıksın. 1 numaralı hareketin hemen hemen aynısı zaten.

    3-) ağır eşya kaldırmayın. mesela 19 lt.lik damacana aslında ağır değildir, ama bu hastalıktan muzdaripseniz sizin için çok çok ağırdır asla kaldırmayın kaldırmaya yeltenmeyin bile.

    4-) nispeten ağır bir eşyayı, uzun bir süre sağa sola (bu sağ sol özellikle de sizin hareketinizi ani şekilde durduruyorsa) savurmayın. mesela elinize tara alıp, yarım gün boyunca ağaç budamaya çalışmayın. zaten hastalık bu gibi, kolun rutin çalışma düzeni dışında ani yüklenmeler sonucu ortaya çıkıyor.

    5-) yüzerken dikkatli olun. denize varmanın coşkusuyla hayvan gibi kulaç atmayın, garip su şakaları yapmayın. hele hele suyu avuç içi ile karşı cinsin yüzüne doğru kürekleme hareketinden kaçının, bu hareketi yapmam lazım derseniz suyu ağzınızla gönderin karşı tarafa, daha anlamlı olur hem.

    6-) fareyi* sağlam olan elinizle kullanmaya alışın. rahatsız kolun uzun süreli (çok güç gerektirmese de) aynı pozisyonda aynı hereketi yapması en büyük sorun zaten.

    sözün özü, kolunuzu haylayın* ve adam olun.

  • "o ki gazilir ya" kısmından anladığım kadarıyla hayvanı acı çekerken bulmuş.

    yani kendine evcil hayvan olarak yakalamamış, aksine doğada ölüme terk etmeyi yüreğine yedirememiştir. ayrıca anlatma biçiminden samimiyetini hissedebilirsiniz. fake yada troll olmadığı çok belli.

    adam zaten başına gelen olayı anlatmış, muhtemelen orman ekipleriyle doğaya geri bırakacaklardır düzelince. hatta evimize yakın olduğundan ayağı kırık kartalı dev kafeste besleyip, tedavi edip sonra doğaya saldıklarına şahit olmuştum çevre orman il müdürlüğü çalışanlarının.

    hayvanlar rehabilite edilip tekrar doğaya salınıyor sıkça, öyle hemen evcil oldu diye bir şey yok. inşallah anasına kavuşur anası öğretir yırtıcılığı rahat olun. evinden fakir olduğu belli adamın, zaten bakamayacağını bilip kendi teslim eder hayvanı doğaya yada görevlilere.

    "çaşırdan maşırdan vazgeçtim", "sütü bidonla verdim" derken gözleri parlıyor. adam yoksul. bir şişe süt yada 1 torba çaşır o adamla size aynı şeyi ifade etmiyor o yüzden oturduğunuz yerden sallayıp duruyorsunuz. adam anlatırken öyle bir fedakarlık duygusuyla anlatıyor ki;

    anlayamazsınız.

  • memlekette iyi şeyler akp'den kötü şeyler allahtan geldiğine inananları gösteren kaza.
    metro yapınca dünya lideri, kaza olunca akp ile ne alakası var. ben denetleyip açıyorum bu metroyu ya.

  • korelilerin geleneksel evleri için kullanılan isimdir.

    kore mimarisi, evin pozisyonu belirlenirken binanın çevresi ile uyumunu, inşa edileceği alanı ve mevsimleri göz önüne alır. binanın iç dizaynı da aynı şekilde planlanır. baesanimsu adı verilen prensip, ideal evin arkasında bir dağ önünde bir nehir gerektirir. soğuk mevsimlerde rahat etmek için evin yerden ısıtmalı olması (ondol) , sıcak mevsimlerde evin serin kalması için ön tarafında geniş bir verenda (daecheong) olması gerekmektedir.

    evler bölgelere göre değişiklik gösterirler. soğuk kuzey bölgelerinde, sıcağı içeride tutabilmek için kapalı kare şeklinde inşa edilirler. iç bölgelerde evler "l" şeklindedir. güney bölgelerinde ise, "i" görüntüsündedirler. evler ayrıca sosyal statü ve konuma göre de sınıflandırılabilir.

    geleneksel kore evlerinde kullanılan ısıtma ve soğutma sistemleri, doğayla barışıktır. ev tabanında dolaşan borular sayesinde ev ısıtılırken, tahta malzeme sayesinde yazın fazla sıcak tutmamaktadır. yüzyıllar evvel keşfedilen bu teknik o kadar başarılı olmuştur ki bugün hala evlerde kullanılmaktadır. camlar ve kapılar, korenin geleneksel kağıdı hanji ile kaplanmaktadır. kağıt, fasulye yağı ile cilalanarak su geçirmez hale getirilmektedir. böylece ev güzel görünürken bir yandan da içeri hava girebilmektedir.

  • -baba para lazım kızla buluşcam
    -hahahahahaha iyi güldürdün dur fazladan para vericem.

    harbi harbi kahkaha atmıştı ya ne içime oturmuştu o gün. canım babam.

  • dünyanın en akıllı esnafıdır kendileri. öyle ki; avm kurulmasın diye yola çıkan insanları dövmeye kalkarlar. sevinçten ellerinde pala ve satırlarla sokağa çıkıp, avm yapılacak haberini kutlarlar.

  • kardes banyodan cikmak bilmez, anne cinnet gecirir ve hemen akabinde ;

    - buda pipisini kesfetti kesfedeli banyodan cikmaz oldu.

    seklinde posr the family'i yarar.