hesabın var mı? giriş yap

  • ağustos 1997, kaç lira aldığımı hatırlamıyorum ama bilgisayarımın belleğini 16 mb'den -o zamanlar ev bilgisayarlarında pek bulunmayan bir miktar olan- 64 mb'a çıkarmış, sonra da onlarca internet explorer penceresi açıp windows'un hâlâ düzgün çalıştığını görerek zevke gelmiştim (maldım evet).

  • tüm alt türleri insanın atası değildir, boisei, robustus gibi türler zeka gelişimi yerine güçlü çene ve kaslı vücut gelişimine dönmüş, günümüz insansımaymunlarının atası olmuşken bir kısmının (afarensis) soyu tükenmiş, africanus ise afrika'da dolanmış, bir yandan da insana doğru evrimine devam etmiştir. 1 metre civarındaki boyları, maymunlarınkine benzer gırtlak yapıları, küçük beyinleriyle australopitheci insana gerçekten fazla benzememekteydiler. ancak ilk önemli aşamayı kaydetmiş, yerde yaşamaya başlamış, kollektif bipedallıktan absolut bipedallığa geçmişler, karmaşık bir sosyal strüktür kurmuşlar ve alet kullanımına başlamışlardı.

  • suyu başından aşağı döken, ekmeği kıçına sokmaya çalışan, ağzını burnunu tutturamayan hitit halkı yüzünden kral 3. bigudi'nin her köşe başına astırdığı uyarı panosu.

  • bir insan sırtını dönerek neyin işaretini yapmış olabilir ki?

    gün geçtikçe deliriyor, delirdikçe kontrolünü iyice kaybediyor. insanlar sırtlarını dönerek protesto ediyorlar diye insanları ahlaksızlık ile suçluyor.

    valla çok merak ettim kadınları. yaratıcı hakaret yöntemlerini paylaşmalarını isterim.

  • ''numaramı gizleyip tüm arkadaşlarıma çağrı attım. gece gece eski sevgililerini düşünüp akılları karışsın. uyuyamasınlar.''

  • boşlukta kalındığı dönemlerde iyiden iyiye hayatı mahvetmeye başlayan hastalık. şöyle ki; düşünecek, kaygılanacak onca şey varken kişi sanki cımbızla çekercesine en önemsiz sorunları bulup üzerine gitmeye başlıyor. bu önemsiz sorunlar öylesine büyüyor, öylesine can sıkmaya başlıyor ki sonunda kişi hayatı için gerçekten önemli olayları takmamaya başlıyor.

  • ispanyol gitarının ünlü isimlerinden javier garcia moreno ile birlikte türkiye 'de ve dünyanın her yerinde konserler verdi.yaşayan en büyük latin müziği gitaristi olarak kabul edilen alirio diaz' la yaptığı çalışmalar kanneci'nin ününü latin amerika ülkelerine bile duyurdu. anadolu ritmlerini latin gitarıyla birleştirerek klasik gitarın önemli bir ismi haline geldi.

  • aynı zamanda camel'in camel olduğu zamanlardı galiba,

    ya ben küçüktüm ve bütçem/iz dar olduğu için bir adet magnum'un nispi fiyatı fazla geliyordu, ya da harbiden magnum eskiden çok pahalıydı ve neredeyse lükstü. zira hiçbir zaman alamazdık.

    tıpkı kinder sürpriz yumurta gibi.

    şimdi bok gibi param var ama o zamanlarki isteğim yok.

    sıçarım böyle düzene...

  • kendini ifade etme sorunu * * *olan bireylerin sıkıntı ve bunaltılarını*vücut organlarına yöneltmeleri ve belirgin hastalık belirtileri göstermeleridir.

    temaruzdan farklıdır. kişi bilerek, isteyerek veya dikkat çekmek için hastalanmaz, kendince gerçekten hastalanır. konversiyonla ortaya çıkan hastalığın tüm belirtilerini bilinçsiz olarak* gösterir. kişi hastalığından rahatsızdır, ondan kurtulmak ister, bu nedenle doktor doktor dolaşır.

    ağırlıklı olarak bastırılmış ve tepki veremeyen kişilerde görülmesinden ötürü en sık ataerkil toplumlarda yaşayan kadınlarda görülür.

    öylesine bire bir konversiyon vakaları vardır ki, şaşırırsınız. gecenin saat üçünde tamamen beyin kanaması bulgularıyla bir hasta gelir. tüm nörolojik muayenesi beynin bir bölgesindeki kanamayı işaret eder. alelacele tomografi çektirirsiniz, kanama görmeyi beklediğiniz yer tertemizdir. biraz aileyi deşince gerçek neden çıkar ortaya. o akşam çok iyidir, derken aynı evde yaşayan kayınvalidesi ile tartışmıştır. sapasağlamken iki saat sonra yere yığılmıştır, karga tulumba acile getirilmiştir.

    en iyi tedavisi telkindir. hastanın konversiyon hastası olduğunu anladıktan sonra hastanın yanında en yüksek perdeden "müthiş yeni çıkmış bir ilaç olan hede'den verelim, bir saatte kendine gelir." diye bağırılır. sonra bilinçsiz yatan hastaya damar yolu açılıp buradan serum fizyolojik* verilir. sadist olan doktorlar kalçadan bir de c vitamini yaparlar*. felç tablosundaki hasta 15 dk sonra gözlerini açar, ve yürüyerek evine gider.

    toplumumuzda çok sık görülmesinden ötürü hemen her doktor biraz problemli görülen kadın hastalara konversiyon tanısı koyma eğilimindedir ne yazık ki. bu nedenle gerçek vakaların bir kısmı da konversiyon zannedilerek bir iğne yapılıp evlerine gönderilir ve ertesi gün üçüncü sayfa haberlerine konu olurlar *.