hesabın var mı? giriş yap

  • türkiye'nin özlediği ortamı nakleden yayındır.

    böylesine bir kriz zamanında bile makam sahibi belediye başkanı ve bilim adamları konuşuyor. bir gazeteci moderatörlük yapıyor. kimse ağzını yüzünü eğip diğerini aşağılamıyor. kimse kimseyi vatan hainliğiyle itham etmiyor. makam sahibi başkan bilim adamlarına saygılarını sunuyor, kelimelerini özenle seçiyor. bilim adamları da başkanın görevinin zor olduğuna yönelik takdirlerini ifade ediyorlar.

    akp 17 yılda sen bizi nasıl kirlettin böyle... bu ortamlara nasıl hasret bıraktın...

  • spiderman için "taktiksizdir bodoslama dalar" diyenler olmuş, yazıktır günahtır. spiderman de en az batman kadar taktisyendir. hatta rakibini ürkütmez korkutmaz, planını yapar ceylanı ürkütmeden avlar. batman ise korku saçmaya çalışır.

    spidermanin empati gücü vardır. rakibini konuşarak ikna etmeye çalışır. pek çok can düşmanını konuşarak ikna etmiştir. batman de ise empati sıfırdır, zerre duygulardan anlamaz. yardımcısı robin'i bile çileden çıkartmıştır.

    batman "dünyanın en iyi detektifi benim" diyecek kadar kaba biri iken, spiderman "ben sizin komşunuzum" diyecek kadar alçakgönüllüdür.

    batman, esasında ait olduğu üst sınıfı korur. bütün çabaları fakirlerin isyan etmemesi içindir. joker, herhangi bir alt sınıf birisidir. penguen, uzun yıllar boyunca uğraşarak siyasi güç elde etmiş fakir çocuğudur. harvey ikiyüz, hukuk ve adalet sağlamaya çalışırken hukuksuzluğun ve adaletsizliğin kaynağının zengin sınıf olduğunu fark ederek delirmiştir. victor zsasz, üstün nişancılık yetenekleri sayesinde zengin sınıfın sistemini tehdit edebilen bir alt sınıf üyesidir.

    spiderman'in rakipleri ise, siyasi sistemi kontrol eden çok uluslu holdinglerin birbirleriyle ve halka karşı savaşırken ürettiği kişilerdir. doktor oktopus, zengin holdinge çalışırken kaza geçirmiştir. goblinler zaten zengin bebesidir. kum-adam, bir deney esnasında o hale gelmiştir. kingpin, şehrin en büyük mafyasıdır, kodamandır ensesi kalındır. hem rakibi hem sevgilisi olan gwen stacy zengin bebesidir. mary jane bir çok hikayede ünlü bir oyuncu olarak ifade edilir (tamam rakibi değil ama işin özünü anlatabildim sanırım).

    yani batman, sistemi halktan korurken; spiderman, halkı sistemden korur.

    batman bk yesin. özellikle nolan'ın filmleri, ikinci bush'un politikalarını destekleyici şekilde hazırlanmıştır.

  • ortaokula giderken bi halil vardı, en yakın arkadaşım. herifin bırak konuşmasını, hayatını slow motion yaşıyor pezevenk. sınıfça erdek'e gittik denize. bu mal açılmış boğuluyor, biz sahilde bunu seyrediyoruz, bu dalgaların arasında kaybolup geldikçe bir şeyler söylüyor "beeeennnnnn" kısmını anlıyoruz da kalanını anlamıyoruz. "ben boğuluyom" diyormuş meğer, ulan imdat de bir şey de, panik yap, çırpın di mi? yok, herif ölürken bile mostrayı bozmuyor abi, yavaş yavaş ölüyor adam, ağır ağır, saçı bile bozulmadan ölüyor suyun içinde. allahtan hocalar gitti de kurtardı, ben olsam bırakırdım orda.

  • kardeşle bodrum'dan akyarlar'a dönerken çevirmeye yakalanırız...

    -iyi akşamlar beyefendi alkol var mı?
    -sadece 1 bira içtim memur bey
    -anlıyorum, bi kontrol edelim o zaman. üfler misiniz lütfen.

    üflenir....
    -değdi mi şimdi 1 bira için ehliyeti kaybetmeye?
    -nasıl yani?
    -limitlerin üstünde çıktı, alıcaz ehliyeti
    -ama memur bey, ben yani sadece 1 bira, nasıl ...
    -şaka şaka... sana bira diye su içirmişler, sıfır çıktı. bi daha o bara gitmeyin.
    -teşekkürler memur bey.
    -iyi akşamlar

  • bir erkek olarak düşündüğümde bana bile zor gelen icraat. bazen eve geldiğimde düşünüyorum " çalışan kadın olsam yemek yapmam gerekecekti" diye. hem çalışan kadın olup hem ev kadını sorumluluğunu üstlenmek dünyadaki en zor yaşam tarzlarından biri sanırım. eşimin çalıştığı zamanlarda mümkün olduğunca yardım ediyordum. genelde dışarıda yemeğe teşvik ediyordum , bazen yemeği yapıyor sofrayı hazırlıyordum. yeri geldi camları bile sildim. iki kişi çalışan çiftler , birbirinize yardımcı olun , hayatı çekilmez kılmayın.

    not : eşim ev hanımlığını seçtiği için böyle bir durumum kalmadı.

  • bugun palo alto'da farmers market'te esi ve cocuguyla birlikte gordum. gitti, 5 dolara durum (burrito) satan cadirlardan birinde kuyruga girdi yemegini aldi, sonra oradaki butun insanlar gibi oturdu kaldirimda yol kenarinda efendi efendi yedi. sandalyeye bile oturmadi. gunes gozlugu, sapka falan da takmamis, hic kasma yok. bu alcakgonullu tavri acaip hosuma gitti.

    sonra aklima turkiye'de mark zuckerberg'in binde biri kadar parasi olup koruma ordusuyla dolasan zorbalar geldi. vay be dedim, zenginligi kaldirmak boyle bir sey iste.

  • 1- köpek saldırmıyor, yakalanacağını bildiği için korkutmaya çalışıyor.

    2- kaçınca da yakalanma olasılığı yüzde yüz.

    3- orman değil hayvanat bahçesi.

    4- kaçsa da geri içeri atacak görevliler var.

    5- hayvanat bahçeleri kapatılsın.

  • universiteden edindigi "ilk hafta yoklama olmuyor oglum, zaten hocalar da ders yapmiyor, ne gidicem okula yatarim evde oglene kadar." aliskanligindan kurtulamamis (zaten kolay da degil kurtulmasi en az 8 en fazla 14-15 egitim donemin ilk haftasini asmistir bu sekilde) yeni mezun arkadas dogal olarak "ilk hafta" olgusunu is yerleri icin de uygulayabilir. ama bu kisiler bilmez ki is hayatinin acimasiz dunyasinda "sen yeni basladin ise, ilk hafta gelmesen de olur, yoklama almiyoruz zaten" diye bir guzellik yoktur. is hayatinin acimasiz dunyasinda gunde 3'ten fazla tuvalete gitmek bile yoktur * benim guzel arkadasim.