hesabın var mı? giriş yap

  • şirket ile şahıs arasındaki farkı bilmeyenlerin beyanı. hissedarı olduğu şirket iflas eder, adam gene şahsi servetini korur. inşaat şirketi çok zarar ediyorsa iflasını ister, kendi kişisel servetinden zararı karşılamaz. anlayacağınız iflas, şirket sahibi zenginler için nimettir. şahıs olsa ölene kadar alacaklar peşini bırakmaz, öldükten sonra da borç çocuklarına kalır. onlar da mirası reddedeceğiz diye mahkemede sürünür.

  • yıllardır yaptığı programlarda akit gazetesi çalışanlarını onur konuğu olarak ağırlayan bir kiralık maşadan beklenen davranıştır.hata bardakçı'da, ne işin var orada ?

  • eğer karşılıklı bir savaştan bahsediliyorsa dc'nin rahatça kazanacağı karşılaşma. ama işte tam da bu nedenle marvel insanlara daha sıcak gelir. batman'in son 20 yıldaki açılımını bir kenara koyacak olursak marvel 60lardan beri hep daha özdeşleşilebilir karakterler yaratmıştır (dc'nin bir spider'ı, wolverine'i olamaz mesela.)

    dc bu yüzden hep sanal şehirler yaratır. gotham, metropolis, star city vs. oysa marvel kahramanları bildiğiniz şehirlerde gezer dururlar. bunlar da onları özdeşleşilebilir kılar.

    dc evreninde tutarsızlık da vardır. mesela superman'in gücü fazla abartılıdır. sırf bu yüzden ortak maceralarında tutarsız güçler olur hep. justice league'in bir avengers olamaması da bu yüzdendir. yani superman, hatta green lantern'in olduğu yerde batman ve green arrow nedir mesela?

    bir de nedense sözelciler marveli, sayısalcılar dc'yi sever gibi bir izlenim var bende. fantastikçiler marveli, bilim kurgucular dc'yi severler diye de uzatabilirim konuyu.

  • bu sahne gerçek bir mafya saldırısının uyarlaması niteliğini taşır.

    masseria ve maranzano arasında süren savaş, bir restaurantta gerçekleşen infaz ile biter ve eski usül mafyadan daha modern mafyaya geçişin ilk adımı olur. masseria, eski usül bir mafyadır; sicilyalılardan başkasına güvenmez. ancak maranzano, masseria'nın ölümüyle gerçek patron olur.

    saldırıyı charles 'lucky' luciano tasarlamıştır. luciano ve masseria restaurantta yemek yerken lucky izin isteyerek tuvalete gider. masseria yalnız kaldığında iki kişi tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürülür. lucky luciano, maranzano'nun yardımcısı olur hızlı yükşelişi maranzano'yu rahatsız eder. lucky'den kurtulmak ister ama lucky daha hızlıdır ve maranzano'nun da işini bitirir.

    lucky'den sonra mafya yapılanması zamanın şartlarına ayak uydurmaya başlamıştır. sadece italyanlar ile değil diğer gruplarla da ortaklık yapılır. artık mafya, takım elbise giyen iş adamlarının sahasıdır.

    (bkz: salvatore maranzano)
    (bkz: guiseppe masseria)
    (bkz: lucky luciano)

  • başka hangi ülkede, ülkeyi yöneten kişi kendi fotoğrafını maske mesafe temizlik diyerek boş stadlara astırır merak ediyorum. afrika kabile devletlerinde bile yoktur bu. hatta kuzey kore' de dahi. kocaman bir surat, bulunduğu makamın logosu, ve sosyal mesafe uyarısı. ahsghsjsks

    düşünsene premier ligde kraliçe elizabeth fotografları, bundesliga'da merkel falan.. maske mesafe temizlik diyor. adam postere bastırdığı sosyal sorumluluk mesajında bari maskeli bir fotoğraf kullanır a.q. o da yok. bildiğin seçim dönemi kullanılan fotoğraf.

    rezil akp propagandası ile futbolun dahi en ufak zerresine bulaşmış bir kişi tarafından yönetiliyoruz; yanında diktatörlük bile basit kalır.

    not: tamam arkadaşım. sırf o dedi diye maske takacak milyonlar var ok. ne yazmışım. bari postere maskeli bir poz koysaydı. amaç madem sosyal sorumluluk mesajı. kandırmayalım birbirimizi.