hesabın var mı? giriş yap

  • "aşk sarhoşu derviş usulca nutella'sını parmakladı. zaten migroslarda satılan bir kitabın kahramanı olarak kafası iyice karışmıştı. kendime dönmeliyim diye düşündü". aman neyse bunları yazarken kendimi çok hırpaladım..bir süre demlenmeliyim.

  • 2001 yılında bu operasyonu geçirdim. gözlerim 5.5 derece miyoptu ve lens kullanıyordum. üstelik mimarlık öğrencisiydim. yani az uyuyordum ve sürekli dikkat gerektiren gözleri çok yoran çizimler yapmam gerekiyordu.
    hatırladığım kadarıyla hafif bir batma dışında hiçbir şey hissetmemiştim, üç gün kitap okumamam, çok tv izlememem, bilgisayara pek bakmamam yani gözlerimi yormamam söylenmişti. sonrasında bir süre göz kuruluğu için damla kullanarak normal hayatıma döndüm. ancak doktor iyileşme sürecimin normalden hızlı olduğunu söylemişti. herkeste bu kadar hızlı olmayabilir. bir de bende astigmat yoktu.

    gözlerim hala çok iyi görüyor. doktorum beni çocukluğumdan beri takip eden ve çok güvendiğimiz biriydi. bu operasyon için doğru zamanın geldiğini ve sonucun iyi olacağının güvencesini vermişti. benim gözlerim için doğru bir karardı, bunca yıl gözlerimi yormaya devam etmeme, az uyumama rağmen bir sorun yaşamadım. ama tavsiyeyi ben değil doktorunuz vermeli.

    olumsuz yanlarını da belirteyim. ışık hassasiyetim var, güneşten çok gri, puslu havalar daha çok rahatsız ediyor. güneş gözlüksüz dışarı çıkamam. bir de gece araç kullanırken karşıdan gelen araçların ışıkları biraz patlıyor. kayan led ışıklı pano yazılarını uzaktan okurken zorlanıyorum. bilgilendirme panoları genelde bunlardan oluşur. o yüzden belirtme gereği duydum. pavyon pavyon gezip pano okumuyorum yani. **

  • eğer devlet bu talebi kabul ederse yani ateistlere 72 tl vereceğini açıklarsa türkiye'de ateist sayısında patlama olur. 72 tl için millet zina yaparken alkol alıp bir yandan allaha şirk koşar.

    çünkü dini imanı para bu milletin.