hesabın var mı? giriş yap

  • niagara şelalesini türk bir arkadaşla gezerken, arkadaşıma:
    "arkadaş! gittiğim her ülkede her yerde türk görüyorum, ama burda yok ne tuhaf" dememle omzumda bir el hissedip, ardından "gardaş biz varık yozgat'tan geliyom, nivv york'ta berberim"i duymamdır.

  • afedersiniz ama 55'inden sonrası için bu hayali kuruyorsanız beyninizi zikeyim. etrafımda herkesin emeklilik hayali buydu. ulan dedim ben manyak mıyım emekliliği bekleyeyim. delilik yaptım ve gemileri yakıp taşındım. 2 senedir hayatım huzur ve güzellikle geçiyor.

    demem o ki emekliliği beklemeyin. karartın gözünüzü ve genç yaşta yapın bunu.

  • çok eskiden dünya genelinde insan at ve at arabası trafiği, insanların genelde sağ elleriyle kılıç kullanmaları ve bu yüzden karşıdan gelen kişinin yapacağı ani bir saldırının sol taraftan gelmesini engellemek için sol taratan akmaktaydı (ben de ordaydım, ondan biliyorum). bu durum papanın 13. yy de romaya gelecek hacılara yolun solundan gitmelerini söylemesiyle resmileşti.

    1800 lü yıllara gelindiğinde fransız devrimi liderlerinden maximillien robespierre, katolik klisesine meydan okur şekilde parislilerden yolun sağından yürümelerini istedi. bir süre sonra napolyon da bu karara destek vermeye başladı ve ordularına yolun sağından yürümelerini emretti ve feth edilen her ülkede aynı uygulamamnın başlatılmasını istedi.

    ne var ki napolyonun orduları ingiltereye hiç bir zaman ayak basamadı ve ingiltereyle, ingilterenin asya ve afrikadaki sömürgelerinde trafiğin akış yönü değişmedi.

    1700 lü yılların sonlarında amerikada posta arabalarının koltuğu yoktu ve arabayı kullanan kişi sağ elindeki kırbacı en verimli şekilde kullanabilmek için en arka sol taraftaki atın üzerinde oturuyordu, bu durumun yolun solundan gidildiğinde karşıdan başka bir at gelip gelmediğini kontrol etmeyi zorlaştırması üzerine amerikada trafik akışı bazı yörelerde sağ tarafa çekilmeye başladı ve ilk otomobillerin buna göre üretilmesiyle tamamen sağa geçti. böylece ingiltere ve sömürgeleri bu konuda sap gibi ortada kaldı.

    evet sevgili dostlar gördüğünüz gibi final döneminin ortasında gecenin bi saatinde böyle şeylerle uğraşıyorum, allah akıl fikir versin ne diyim!

  • kapitalizmin nasıl işlediğinden bihaber memur kafasına göre yanlış yol. bunu diyen adam zaten hayatı boyunca maaşlı çalışır, sonra da ben neden zengin olamadım diye bakar durur.

    krediyle bal gibi de iş kurulur kardeşim. "kapital" maaşla biirkmez. fırsatı gören girişimci borç alır yatırım yapar. kazancıyla da faizini ve anaparasını ödemeye başlar ve işini de büyütür. ha bu girişimci yanlış yatırım yapmıştır, işi yönetemiyordur; o zaman iş elbette batar. kredi çekti diye batmaz ama.

  • muz yetişmeyen ingiltere'de muzun 50p (yani 0.5 pound) olup, muz yetişen ülkemizde 9-10 tl olması beni ilk seferinde şaşırtmıştı, ama sonra insan alışıyor.